SANATATE

Remediile naturale care te ajută la eliminarea acidului uric din organism

Remediile naturale care te ajută la eliminarea acidului uric din organism. Descompunerea în organism a unor substanțe cunoscute sub numele de purine are ca rezultat acidul uric, un compus care este generat în organism; purinele sunt prezente în unele alimente și băuturi, dar sunt, de asemenea, produse de organismul însuși atunci când celulele mor.

MedlinePlus explică faptul că cea mai mare parte a acidului uric se dizolvă în sânge și se deplasează până la rinichi, de unde este excretat în urină. Dacă organismul produce mai mult acid uric, nu va scăpa suficient de mult de el, ceea ce poate îmbolnăvi o persoană. Nivelurile ridicate de acid uric din sânge se numesc hiperuricemie.

Remediile care reduc nivelul de acid uric

Site-ul de sănătate, frumusețe și îngrijire personală Mejor con Salud oferă rețeta pentru mai multe remedii de casă care pot reduce nivelul de acid uric din organism. Merită menționat faptul că nu există dovezi științifice privind utilizarea acestora. În plus, înainte de a le lua, este important să obțineți aprobarea unui profesionist din domeniul sănătății.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care ușurează criza de gută: Elimină surplusul de acid uric din articulații

Apă călduță cu oțet de cidru de mere

Ingrediente

  • 2 linguri de oțet de cidru de mere (20 ml).
  • 1 cană de apă (250 ml).

Preparare

Diluați oțetul într-o cană de apă caldă.
Consumați această băutură o dată pe săptămână (sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră).

Infuzie de urzică

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml).
  • 1 lingură de frunze de urzică (10 g).

Preparare

Se încălzește cana de apă și, când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă frunzele de urzică.
Acoperiți băutura și lăsați-o la infuzat timp de 10 minute.
După acest timp, beți băutura.

CITEȘTE ȘI: Explicaţiile medicului: Ce înseamnă nivelul de acid uric ridicat. Cauze şi consecinţe

Infuzie de coada-calului

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml).
  • 1 lingură de coada-calului (10 g).

Preparare

Puneți cana cu apă la foc mediu și, când atinge punctul maxim de fierbere, adăugați coada-calului.
Opriți focul, lăsați băutura să stea timp de 10 minute și strecurați.
După ce ați făcut acest lucru, vă puteți bucura de băutură.

Comentarii: