NUTRITIE SANATATE

Cine NU ar trebui să mănânce înghețată: Afecțiunea care se înrăutățește de la acest desert delicios

rightasrain.uwmedicine.org

Cine NU ar trebui să mănânce înghețată: Afecțiunea care se înrăutățește de la acest desert delicios. Dacă mâncați acest desert rece în grabă într-o zi fierbinte, puteți obține un „bonus” enervant sub formă de inflamație și durere în gât.

Iar dacă îți permiți înghețată în fiecare zi, nu fi surprins de apariția kilogramelor în plus, deoarece acest produs este destul de bogat în calorii.

Cum este bună înghețata pentru tine și cum îți poate face rău?

Valoarea nutritivă a înghețatei

Înghețata conține o mulțime de carbohidrați, proteine și grăsimi, deci are suficiente calorii. Dacă vă supravegheați greutatea, rețineți că înghețata nu este în niciun caz un desert „ușor”.

CITEȘTE ȘI: Înghețata care nu îngrașă: Desertul ideal după o masă copioasă, potrivit nutriționistului Mihaela Bilic

În medie, 100 g de înghețată conțin de la 100 la 270 de calorii. Cea mai mare pondere în compoziție este ocupată de grăsimi – de la 10 la 19 g, pe locul doi sunt carbohidrații – aproximativ 20 g, iar cele mai puține proteine din acest desert – până la 3,7 g.

Dă un impuls de energie

Acest lucru este posibil datorită conținutului ridicat de zahăr din înghețată, care îți dă instantaneu energie și îți îmbunătățește starea de spirit.

Îmbunătățește starea de spirit

Consumul de înghețată îți poate îmbunătăți cu adevărat starea de spirit. La urma urmei, din punct de vedere științific, atunci când mâncați înghețată, organismul produce serotonina chimică, care mai este numită și hormonul fericirii. Serotonina este cea care vă dă o bună dispoziție.

Acesta conține multe vitamine și minerale utile

Înghețata conține lapte și produse lactate, care furnizează organismului vitaminele D și A, precum și calciu, fosfor, riboflavină, care sunt bune pentru sănătate.

Calciul este unul dintre principalele minerale necesare pentru sănătatea oaselor. Cu toate acestea, organismul nu produce singur acest mineral, așa că trebuie să consumăm alimente bogate în calciu pentru a satisface nevoile organismului.

Înghețata este bogată în calciu și poate face parte dintr-o dietă echilibrată pentru a vă satisface nevoile de calciu.

Consumați înghețată dacă doriți să vă îmbunătățiți relația cu partenerul. La urma urmei, fosforul conținut în ea crește dorința sexuală prin controlul nivelului de testosteron, care este un hormon masculin.

O mulțime de zahăr

Din păcate, înghețata conține mult zahăr. Deja o jumătate de porție (65 g) din unele tipuri de înghețată conține 12-24 de grame de zahăr. Excesul de zahăr poate fi nesănătos și poate cauza probleme precum boli de inimă, diabet și boli ale vezicii biliare.

Intoleranța la lactoză

Persoanele cu intoleranță la lactoză nu au „lactază”, o enzimă specială necesară pentru a digera lactoza. Consumul de înghețată poate duce la probleme stomacale, inclusiv sindromul intestinului iritabil.

Dacă organismul dumneavoastră nu poate digera lactoza, administrarea de suplimente cu enzime lactază sau înlocuirea înghețatei cu un produs similar fabricat din lapte de soia sau un alt înlocuitor al laptelui poate ajuta.

CITEȘTE ȘI: Îngheţata poate fi un adevărat pericol: Cum recunoşti sortimentele TOXICE

Niveluri crescute de colesterol

În general, organismul nostru are nevoie de colesterol. Acesta este important pentru multe procese – cum ar fi producția de vitamina D, hormoni sexuali și construirea de celule noi. Cu toate acestea, există colesterol „bun” și colesterol „rău” și, din păcate, înghețata contribuie la niveluri ridicate de colesterol rău.

Consumul de înghețată din când în când este complet posibil dacă aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, mențineți o dietă sănătoasă și vă implicați în activități fizice, recomandă actualno.com.

Comentarii: