SANATATE

Cine NU ar trebui să țină postul cu apă

Cine NU ar trebui să țină postul cu apă. Uită de postul cu apă dacă suferi de aceste afecțiuni, afirmă un medic gastroenterolog. Mulți medici recomandă consumul de apă pe stomacul gol, însă în unele boli, acest ritual poate duce la complicații severe asupra sănătății.

Formula de calcul al consumului de apă pentru un adult este de 30 ml apă per kilogram de greutate corporală. În plus, iarna, organismul nu are nevoie de mai puțin lichid. Faptul este că lipsa lichidului crește probabilitatea de a prinde gripa, deoarece membranele mucoase uscate ale tractului respirator au o protecție mai puțin eficientă împotriva virușilor.

CITEȘTE ȘI: Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă: Alimentele pe care să le evităm în timpul postului – Afectează imunitatea

Apa elimină toxinele din organism și menține pielea în stare bună

Potrivit medicului, apa elimină toxinele din organism și menține pielea în stare bună. De asemenea, atunci când bem mult, senzația de foame este suprimată. Așa că a rămâne bine hidratat te ajută să slăbești.

Cum se bea apă corect – pe stomacul gol, în timpul mesei sau după servirea mesei?

„Noaptea, în timpul somnului, corpul uman și pielea evaporă o cantitate mare de apă. Ca urmare, dimineața organismul suferă de o lipsă de lichid, care poate să aducă probleme cardiace. În această afecțiune, inima este forțată să pompeze sânge mai gros și acest lucru pune multă presiune asupra mușchiului inimii”, explică Rustem Sadikov, potrivit actualno.com.

Medicul mai spune că „pentru a dilua sângele, recomand să bei 500 ml apă caldă dimineața”, ne sfătuiește expertul.

În plus, lichidul cald ajută la ameliorarea unui spasm al căilor biliare; bila și sucurile digestive sunt mai bine produse în stomac. De aceea, doar două pahare de lichid cald înainte de micul dejun sunt cheia unei bune digestii pentru întreaga zi.

Cu toate acestea, există categorii de oameni pentru care un astfel de ritual este nu numai inutil, ci chiar dăunător.

„Apa, consumată pe stomacul gol, diluează rapid sângele. În caz de probleme la rinichi, hipertensiune arterială și boli biliare, acest lucru poate duce la complicații”, comentează medicul gastroenterolog.

CITEȘTE ȘI: Marea greşeală pe care o fac românii în timpul postului, dezvăluită de un medic. Ce ar trebui de fapt să mâncăm

În astfel de cazuri, aportul zilnic de lichide trebuie convenit cu medicul curant”. Și acum cea mai neașteptată recomandare de la un expert. Rezultă că nu numai temperatura apei și timpul de băut sunt importante, ci și poziția în care bem. S-a dovedit că toți cei care beau apă în grabă, din mers, fac o mare greșeală.

Comentarii: