NUTRITIE

Clătitele pufoase, micul dejun ideal: Cel mai simplu mod de preparare

www.eggs.ca

Cu siguranță ați văzut în filme, pe internet sau la televizor acele clătite pufoase, parcă scoase din revistă. Sunt minunate, aromate și se fac foarte ușor. În plus, sunt un preparat extrem de versatil, poți pune orice fel de toppinguri, de la gem, ciocolată, fructe, până la brânză, ouă sau bacon.

Iată de ce ai nevoie:

250 ml lapte

2 ouă

200g de făină

½ de linguriță de bicarbonat

2 lingurițe de praf de copt

2 linguri de zahar (opțional)

3 linguri de ulei

1 vârf de sare

Ulei

CITEȘTE ȘI: ALTFEL de clătite: MURTABAK – clătita indiană umplută / REȚETE SIMPLE

Mod de preparare:

Mai întâi de toate, trebuie să știi că toate ingredientele uscate se vor trece prin sită, pentru ca rezultatul să fie unul bun, recomandă clickpoftabuna.ro. Apoi, se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile până se fac spumă.

Gălbenușurile se freacă cu un vârf de sare, apoi se combină laptele cu uleiul care se pun peste gălbenușuri. Încorporați ușor albușurile, după care amestecați ingredientele uscate cu cele umede.

Atenție! Amestecați doar cât să se conbine totul. Tigaia se încinge și pune o picătură de ulei în ea, de preferat este să folosiți una antiaderentă.

Se toarnă un polonic, sau cât de mari vrei să faceți clătitele, în tigaie și se lasă să se rumenească. Se întoarce cu o spatulă, și după ce s-a gătit se așează pe o farfurie.

CITEȘTE ȘI: Știai ASTA despre clătite? Ce NU trebuie să faci când le prepari

Ornați-o cu unt și dulceață, sau cu zahar pudră și fructe proaspete și bucurați-vă de micul deliciu de dimineață.

Comentarii: