Murtabak este un preparat specific tarilor orientale, mai ales Indiei si Indoneziei. Murtabak inseamna, de fapt, „impaturit”, ceea ce si este: o clatita umpluta cu carne si impaturita bine.
Este usor de preparat, poate fi mancata cu mana, si are o savoare deosebita.
Timp preparare: 60 de minute
Nivel dificultate: mediu

Ingredinte pentru aluat:
- 500 g de faina
- 1 lingura de unt moale
- 300 ml de apa
- 1 lingurita de sare
Cele mai bune rețete de sosuri pentru PASTE
Cum se prepară CORECT pastele. Secretul din bucătăriile restaurantelor
Ingredinte pentru umplutura:
- 300 g de carne tocata (pui, curcan, vita)
- 3 cepe
- 2 catei de usturoi
- ½ de radacina de ghimbir
- ½ de lingurita de piper
- 4 oua
- sare – dupa gust
- 4 linguri de ulei de unt

Mod de preparare:
Preparare aluat:
Se amesteca untul cu faina si apa intr-un vas mare, se adauga sarea si apoi continua sa amesteci pana ce se formeaza o bila de aluat. Separa bila in 4 bilute mai mici, acopera-le si lasa-le sa se odihneasca pentru 2 ore.
Cea mai bună PASCĂ cu mascarpone și ricotta
Intre timp pregateste umplutura.
Preparare umplutură:
Toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie, si prajeste carnea de pui, ceapa si condimentele, amestecand usor. Cand este gata, indeparteaza de pe foc tigaia si lasa sa se raceasca.
DE CE este recomandat să mănânci alimente bogate în ZINC
Trenduri culinare în 2017: dieta predominant vegetariană şi pastele din quinoa
Perfecte pentru DIETĂ și CANICULĂ: PASTE din zucchini cu sos de avocado
Din cele 4 mingii de aluat, intinde 4 aluaturi mari si rotunde. Pune in mijlocul fiecareia o parte din amestecul de carne. Adauga 2 linguri de oua batute. Apoi impatureste amestecul, luand cate o parte din fiecare colt al aluatului si acoperind mijlocul. Apoi, intr-o tigaie unsa cu putin unt pune „clatita” umpluta la prajit, cate 2-3 minute pe fiecare parte.
Poftă bună!
