NUTRITIE

Lucrurile pe care NU le știai despre FĂINA ALBĂ

Destul de controversată, din cauza pericolului pe care îl reprezintă pentru sănătate, făina albă este unul dintre alimentele cele mai folosite de români.

Cu toate acestea, în afară de folosirea ei în mod tradițional, la prepararea pâinii, produselor de panificație în general, a celor de patiserie sau pentru îngroșarea sosurilor ce nu lipsesc din bucătăria românească tradițională, iată câteva lucruri pe care cu siguranță nu le știi despre acest produs:

Avertisment pentru cupluri: Relaţiile care sunt în pericol în această toamnă

Gadgetul care alungă migrena

Ce spun POFTELE despre organismul tău

Făina albă este un insecticid natural

Făina albă poate fi folosită ca insecticid natural. Orice insectă care intră într-o pungă de făină va muri, dacă va mânca din ea.

Foto: Pinterest.com

Făina albă conține bromat de potasiu

Bromatul de potasiu este un aditiv care se adaugă pentru a crește volumul produselor, însă specialiștii au constatat că este cancerigen, potrivit livingtraditionally.com.

Alimentația nativilor din zodiile de PĂMÂNT. Alimente benefice și alimente PERICULOASE

Fructul magic care topește grăsimile. VEZI cum să-l introduci în meniul tău

Ce modele de ochelarii de soare sunt preferate de vedete în 2017

Făina albă nu conține nutrienți

Prin procesarea făinii, se pierd toți nutrienții pe care aceasta îi conține: vitamina E, calciu, fosfor, fier, magneziu și vitaminele B.

Foto: Pinterest.com

Făina albă conține alloxan, o substanță ce cauzează diabetul

Alloxanul face ca pâinea să arate proaspătă și pufoasă. Studiile au arătat, însă, că această substanță distruge celulele din pancreas și favorizează apariția diabetului.

Comentarii: