LIFESTYLE

Codin Maticiuc despre… Codin Maticiuc! ”Sunt mic și gras!”, se autoironizează actorul care a avut aproape toate frumusețile autohtone

De la Gina Pistol la Anna Lesko, au trecut toate prin mașinile fițoase ale lui Codin Maticiuc, ”consumatorul de suflete” cunoscut în lumea mondenă mai întâi cu porecla de ”Poponeț”. N-am reușit să aflăm de unde până unde, dar ceva ajutător ca și indiciu ne oferă chiar actorul, când e întrebat dacă au fost și fete din show-bizz care în vremurile lui de glorie l-au și refuzat.

”Îți dai seama că au fost destule… Au fost mai multe fetele care m-au refuzat decât cele care au acceptat… Și până le-am convins, m-am chinuit mult… Mi-a fost de 10 ori mai greu decât altora, ușor e pentru ăia cu pătrățele, uită-te la mine, sunt mic, gras și superficial…”, mărturisește, râzând deloc fals, Codin Maticiuc.

Dar dacă la femei recunoaște că a fost cam ce a apărut și în presa tabloidă, fostul ”crai de Dorobanți” râde cu gura până la urechi când își amintește titluri de articole despre ”parcul lui auto”. ”Mi-ar fi plăcut să spună așa și despre femei, că le mai am pe toate… De ce n-au zis că Anna Lesko și Gina Pistol sunt cu mine în casă? N-au zis, dar au zis că Maserati, că Porsche, că Ferrari, dar eu Ferrari îl vândusem, de exemplu, când a venit criza ca să îi ajut pe ai mei cu orfelinatul pe care îl avem în sectorul 6…”, povestește în stilu-i glumeț Maticiuc.

Citește și: Abia acum s-a aflat: Cum a apărut și ce înseamnă ‘sfertul academic’

Tată, actor și filantrop

Vremurile în care Codin Maticiuc pierdea vremea pe la terasele de fiţe din Dorobanţi nu s-au dus chiar definitiv și ar fi și greu. Dar acum fostul băiat de oraș mai are și alte obligații și îndadoriri. Și le-a făcut, zice el, cu mâna lui și râde. Fiica Smaranda a venit pe lume acum un an și i-a întors universul cu fundul în sus. De ce? Pentru că Maticiuc și-a dorit dintotdeauna un copil, iar când e alături de fetița lui, se topește de dragul ei. El de altfel i-a și dat prima masă din viața ei, așa că zâmbește: ”O să-i scot ochii toată viața cu chestia asta, îți dai seama, nu?”…

Dar viața ”fantelui” de Capitală s-a schimbat radical în ultimii ani și datorită altor angajamente. Codin Maticiuc are o fundație care îi ajută pe copiii bolnavi de cancer de la Fundeni. Dar lui nu-i place să insiste pe latura emoțională a subiectului. Pare paradoxal, dar nu e, pentu că o simplă întrebare de genul ”Te cunosc copiii de pe palier” îl face să înghită greu nodul din gât. Iar o privire mai încărcată de emoție îl face să se roșească și să lăcrimeze. ”Mi-am dat seama, acum că mă întrebi că mă știu cu mulți, și aș fi vrut să nu mă cunoască… Iar faptul că tu plângi nu mă ajută, eu trebuie să fiu bărbatul în interviul ăsta, dacă tu plângi, plâng și eu…”, mărturisește Codin în timpul unui interviu emoționant pentru România TV.

Și nu în ultimul rând, Codin Maticiuc mai și muncește. Este producător, scenarist și actor în filmul care rulează de vineri, 21 februarie, în cinematografele din toată ţara: comedia „Miami Bici”, în care Codin Maticiuc joacă în primul său rol principal.

“Personajul Ilie este conturat şi format de mine în totalitate. Ilie Piciu este un ţărănuş de oraş, cu mult tupeu, vise mari şi fără chef de muncă. La acest ultim capitol ma identific total cu el. Am scris acest scenariu acum doi ani ştiind că trebuie să şi produc şi să şi joc în acest film. Am filmat 5 zile în România şi 16 în Miami. Sper ca lumea să-şi schimbe părerea despre producţiile româneşti după ce văd filmul nostru”, spune Codin în Click.

 

Comentarii: