NUTRITIE

Combină utilul cu plăcutul, preparând delicioasele foi de napolitană cu ciocolată de casă

Odată cu venirea primăverii, timpul petrecut în bucătărie începe să se micșoreze pentru că vremea frumoasă de afară ne permite să ieșim în natură și să reîncepem activitățile sănătoase.

Dar ce ne facem cu cerințele și nevoile celor dragi care preferă să mănânce un dulce preparat în casă, în locul celor cumpărate din magazin?

CITEȘTE ȘI: Rulada cu foi de napolitană este desertul pentru care cei dragi îți vor mulțumi

Fără prea mult timp petrecut în bucătărie putem combina utilul cu plăcutul, preparând delicioasele foi de napolitană cu ciocolată de casă, o combinație echilibrată care va fi adorată de întreaga familie.

Combină utilul cu plăcutul, preparând delicioasele foi de napolitană cu ciocolată de casă

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de napolitană
  • 200 ml apă
  • 600 g zahăr
  • 100 g cacao neagră
  • 400 g unt
  • 800 g lapte praf

Combină utilul cu plăcutul, preparând delicioasele foi de napolitană cu ciocolată de casă

Mod de preparare:

Punem apa și zahărul la fiert la foc mediu, să se formeze un sirop.

Din momentul în care siropul începe să fiarbă, lăsăm exact 3 minute să clocotească.

Punem apoi untul și cacaoa și amestecăm cu telul până se topește untul.

Luăm cratița de pe foc și turnăm laptele praf, apoi amestecăm cu mixerul să nu se formeze cocoloașe.

CITEȘTE ȘI: Cum te păzește ciocolata de boli de inimă: Descoperirea făcută de cercetătorii americani

Tot procesul trebuie să se desfășoare repede, pentru că ciocolata va începe să se întărească și nu o mai puteți întinde peste foi.

Lăsați napolitana să se răcească 1 oră la temperatura camerei, apoi minim 2  ore la frigider, după care o puteți porționa și servi.

Comentarii: