NUTRITIE

Rulada cu foi de napolitană este desertul pentru care cei dragi îți vor mulțumi

Rulada cu foi de napolitana este un desert rapid, care necesită puțin timp și puțină experiență în bucătărie.

Nu este nevoie să fii un cofetar iscusit pentru a prepara o gustare dulce rapidă.

Cu puține ingrediente vei rămâne uimit de gustul acestei rulade, iar cei pentru care vei găti vor fi încântați.

CITEȘTE ȘI: Ruladă cu zmeură și mascarpone- un amestec de gusturi și texturi

Rulada cu foi de napolitană este desertul pentru care cei dragi îți vor mulțumi

Ingrediente:

  • 2 foi de napolitană

Crema 1:

  • 70 g zahăr
  • 175 g apă
  • 350 g biscuiți

Crema 2:

  • 300 g lapte praf
  • 60 g zahăr
  • 70 g apă
  • 200 g unt
  • 100 g nucă de cocos

Rulada cu foi de napolitană este desertul pentru care cei dragi îți vor mulțumi

Mod de preparare:

Pe masa de lucru așezăm un prosop umed, apoi întindem o bucată mare de folie alimentară. Deasupra foliei punem foaia de napolitană.

Mărunțim biscuiții și punem apa și zahărul la fiert.

Când siropul a fiert destul, adăugăm biscuiții și amestecăm până compoziția devine ca o cremă.

Împărțim compoziția în 2 părți egale și turnăm una din ele deasupra foii de napolitana.

Pentru a doua cremă, punem din nou la fiert apa și zahărul, lăsând să dea în clocot 3 minute. Adăugăm untul și amestecăm până se topește, apoi punem laptele praf și nuca de cocos.

Împărțim din nou compoziția în 2 părți și turnăm una peste stratul cremei de biscuiți.

CITEȘTE ȘI: Prăjitura Deliciu: Desertul care îmbină toate gusturile – Pentru toți mofturoșii și pofticioșii

Procedăm la fel și cu cea de a doua foaie de napolitană, apoi le rulăm strâns și le lăsăm la rece.

Comentarii: