NUTRITIE

Prăjitura Deliciu: Desertul care îmbină toate gusturile – Pentru toți mofturoșii și pofticioșii

Prăjitura Deliciu: Desertul care îmbină toate gusturile. Este special creată pentru mofturoși și pofticioși, așa că puteți să-i surprindeți pe toți cei dragi cu acest desert extraordinar.

Prăjitura Deliciu

Ingrediente blat:

  • 6 albușuri de ou
  • 6 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 120 g nucă ruptă bucăți mai mari
  • Un praf de sare
  • 150 g Nutella
  • 1 pachet biscuiți Petit Beurre simpli

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru masa de Crăciun: Ruladă de porc cu spanac și ciuperci – Delicioasă și ușor de preparat

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 170 °C.

Batem albușurile spumă cu praful de sare, adăugând pe rând zahărul, lingură cu lingură.

După ce spuma de albuș e bătută suficient, adăugăm nucile și făina cernută prin sită și amestecăm cu mișcări ușoare, de jos în sus.

Transferăm compoziția în tava de copt și o băgăm la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, la 170 °C.

Pentru cremă avem nevoie de:

  • 200 g mascarpone
  • 200 ml frișcă
  • 50 g zahăr pudră

În bolul unui mixer punem frișca, mascarponele și zahărul pudră și amestecăm 5 minute la viteză mare, până când aceasta se îngroașă și are o consistență tare.

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru masa de Crăciun: Baigli – Ruladă cu mac/ REȚETĂ

Peste blatul copt și răcit, întindem 150 g Nutella, apoi jumătate din cremă.

Așezăm biscuiții deasupra și turnăm cealaltă jumătate de cremă.

Ornăm deasupra cu ciocolată rasă și lăsăm la frigider pentru minim 4 ore.

Comentarii: