NUTRITIE

Pregătiri pentru masa de Crăciun: Ruladă de porc cu spanac și ciuperci – Delicioasă și ușor de preparat

Pregătiri pentru masa de Crăciun: Ruladă de porc cu spanac și ciuperci – Delicioasă și ușor de preparat. În perioada aceasta, internetul este asaltat de căutări din seria rețetelor de sărbători, care mai de care mai sofisticate ca și aspect, dar ușoare ca și preparare.

Din aceste motive, am ales să vă prezint această ruladă de porc cu spanac și ciuperci, absolut delicioasă în combinație cu cartofi gratinați și o porție de salată.

Ruladă de porc cu spanac și ciuperci

Ingrediente:

  • 1 mușchiuleț de porc
  • 1 ardei roșu
  • 4 ciuperci mari
  • 100 g spanac congelat
  • 1 legătură pătrunjel
  • 30 g telemea + 30 g brânză de capră
  • 8 felii de bacon
  • 30 g unt

CITEȘTE ȘI: Pregătiri pentru masa de Crăciun: Baigli – Ruladă cu mac/ REȚETĂ

Mod de preparare:

Pentru început, tăiem mușchiulețul de porc pe lățime, așa încât să obținem o bucată cât mai mare care să poată fi rulată. Îl batem puțin ca la șnițele și îl asezonăm cu sare și piper.

Pentru umplutură, călim ciupercile în puțin ulei, după care adăugăm spanacul, ardeiul și pătrunjelul și le lăsăm la foc mic să se gătească.

La final, când toate sunt gătite bine, adăugăm brânzeturile și amestecăm bine.

Pentru asamblare, tăiem o bucată de folie alimentară peste care punem feliile de bacon una lângă alta.

Deasupra punem mușchiulețul de porc condimentat, apoi umplutura.

Rulăm totul strâns, apoi legăm cu ață și punem rulada la rece pentru cel puțin 30 de minute.

CITEȘTE ȘI: De ce să bei zeamă de varză după Crăciun: Efectul pe care îl are asupra organismului

Preîncălzim cuptorul la 180 °C.

Punem rulada în tava de copt și o ungem deasupra cu puțin unt topit, apoi acoperim cu folie de aluminiu și o introducem în cuptor pentru 30 de minute.

După 30 de minute scoatem folia și mai bagăm 15 minute la cuptor să se rumenească.

Comentarii: