NUTRITIE

Combinația SURPRIZĂ pentru papilele gustative: Cum prepari prăjitura cu prune și cremă de vanilie

clickpentrufemei.ro

Dimineţile răcoroase de toamna pot deveni mai blânde dacă te răsfeţi cu o prăjitură de casă fierbinte şi aromată. Prunele, vedetele sezonului, te vor îmbăta cu aroma lor şi-ţi vor reda buna dispoziţie pentru întreaga zi. Descoperă paşii pe care trebuie să-i urmezi pentru a pregăti cea mai gustoasă prăjitură cu prune şi cu cremă de vanilie.

Ingrediente pentru prăjitura cu prune
Pentru blat:

  • 500 g făină
  • 200 g unt 82% grăsime
  • 2 linguri smântână 30% grăsime
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Pentru budinca de vanilie:

  • 120 g budincă de vanilie (3 plicuri)
  • 200 g zahăr
  • 1,2 l lapte

Pentru bezea:

  • 5 albuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • 1 linguriţă amidon
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat

În completare:

  • 7 prune
  • 1 lingură zahăr

CITEȘTE ȘI: Desertul preferat al Reginei Marii Britanii: Reţeta prăjiturii pe care regina nu o refuză niciodată

Modul de preparare al prăjiturii cu prune şi bezea

Amestecă făina cu praful de copt şi cu untul tăiat cubuleţe, până ce obţii o compoziţie nisipoasă. Încorporează oul, zahărul, praful de sare şi cele două linguri de smântână. Frământă compoziţia cu mâinile până ce obţii un aluat nelipicios. Acoperă bolul cu folie alimentară şi ţine-l la frigider o oră.

Întinde aluatul, presând uşor cu mâinile, într-o tavă dreptunghiulară în care ai aşternut hârtie de copt.

Pune într-o cratiţă praful de budincă, zahărul şi câteva linguri de lapte rece. Amestecă bine, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. Adaugă apoi restul de lapte şi pune pe foc mic, amestecând încet până ce se îngroaşă. Toarnă budinca peste blat, nivelează cu o spatulă şi pune tava în cuptorul preîncălzit, pe grătarul de jos, la 170 °C, 30-35 de minute, recomandă clickpentrufemei.ro.

CITEȘTE ȘI: Variantă mai delicioasă a strudelului cu brânză: Rețetă simplă care se face mult mai rapid decât cea originală

Între timp, prepară bezeaua. Bate albuşurile la temperatura camerei, cu un praf de sare şi cu zahărul vanilat, până ce devin spumă. Adaugă sucul de lămâie şi zahărul pudră, mixând după fiecare lingură. Când consistenţa devine tare şi lucioasă, încorporează amidonul, amestecând cu o paletă, de jos în sus.

Scoate tava din cuptor, las-o puţin la răcit, apoi aranjează deasupra prunele feliate. Presară peste ele o lingură de zahăr, apoi răstoarnă bezeaua deasupra şi întinde-o într-un strat gros. Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit, la 170 °C, încă 10-15 minute.

Comentarii: