NUTRITIE REVIEW SANATATE

Concluzia înfiorătoare a cercetătorilor: Cât PLASTIC mâncăm zilnic fără să ştim

Lumea a devenit din ce în ce mai interesată de ceea ce mănâncă. Produsele bio sunt tot mai căutate de cei care au un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, un studiu îți arată că aceste alegeri nu țin doar de tine.

Conform acestui studiu, la o masă normală am putea înghiți peste 100 de particule mici de plastic. Cercetători britanici susțin că plasticul, care poate proveni din țesături sintetice sau anumite piese de mobilier, ajunge în farfurie și este ingerat odată cu mâncarea.

CITEȘTE ȘI: Rapid, dar NESĂNĂTOS: Alimente pe care să NU le încălzeşti NICIODATĂ în cuptorul cu microunde

Descoperirea a fost făcută după ce oamenii de știință au pus vase Petri – niște capcane pentru praf – lângă farfuriile în care oamenii mâncau de obicei. Vasele au fost amplasate în trei case diferite. Potrivit playtech.ro, după o masă de 20 de minute, cercetătorii au găsit în vasele Petri 14 bucăți de plastic – echivalentul a 114 fibre plastice.

Oameni de știință de la Universitatea Heriot-Watt din Edinburgh au concluzionat că o persoană ingerează în medie 68.415 fibre din plastic pe an.

CITEȘTE ȘI: Soluția pentru eterna problemă în bucătărie: Cum să păstrezi salata verde mai multe zile

De asemenea, cercetătorii au comparat plasticul găsit în midii cu cel al produselor alimentare ținute în casă. Astfel, au arătat că un om consumă aproximativ 100 de particule de plastic pe an din fructele de mare. Ted Henry, autorul principal al studiului, a declarat că rezultatele îi vor surprinde pe cei care se așteptau ca fibrele de plastic găsite în fructele de mare să fie mai numeroase decât cele detectate în mâncarea din case. Experții avertizează că ingerarea pariculelor de plastic poate afecta plămânii, rinichii și poate influența și hormonii.

Comentarii: