REVIEW

Condimentele sau ingredientele pe care trebuie să le REFRIGEREZI

Foto: Pinterest.com

Nu toate ingredientele pe care le cumperi pentru a le folosi la gătit pot fi ţinute în frigider, iar tu ştii deja asta. Dar despre unele dintre condimentele şi ingrediente pe care le foloseşti deseori la mâncare s-ar putea să afli abia acum că nu este bine să le ţii la frigider. Asta în timp ce este mai indicat ca altele să stea la temperatura camerei.

CITEȘTE ȘI: EVITĂ să mănânci aceste alimente PE STOMACUL GOL! Vezi și DE CE!

Pentru a te asigura că ai parte de cea mai lungă perioadă de valabilitate (şi cea mai intensă aromă) din tot felul de ingrediente comune, cum ar fi ketchupul, siropul de arţar sau sosurile picante, asigură-te că ai citit lista de mai jos, pentru a fi sigur că le păstrezi aroma şi durata de valabilitate. Unele menţiuni s-ar putea să te surprindă!

Ce condimente sau ingrediente se recomandă să ţii la frigider?

1. Siropul de arţar. Dacă aveai senzaţia că îl poţi păstra şi în dulapul de bucătărie sau debara, este momentul să începi să îl păstrezi la frigider. Siropul de arţar poate dezvolta mucegai dacă sticla este lăsată afară.

CITEȘTE ȘI: 4 Condimente MAI PUȚIN CUNOSCUTE pentru preparate mai gustoase!

2. Ketchupul. Multe persoane încă se contrazic pe ideea dacă un borcan sau o sticlă de ketchup ar trebui ţinute la frigider. Dacă el este aşezat pe masă în multe dintre pizzerii, o serie de persoane au senzaţia că îl pot ţine şi acasă tot pe masă sau pe un raft. Dar situaţia depinde doar de cantitatea de ketchup şi de cât de repede intenţionezi să îl utilizezi. Ketchup-ul deschis poate fi stocat într-un dulap timp de până la o lună, dar dacă nu îl vei folosi prea des în această perioadă, mai bine păstrează-l în frigider.

3. Muştarul (în cele mai multe cazuri). Muştarurile pe bază de hrean sau cu usturoi trebuie să fie păstrate la frigider, în timp ce muştarurile simple, care sunt deja conservate, pot fi ţinute şi la temperatura camerei. Refrigerarea va ajuta la menţinerea gustului original.

CITEȘTE ȘI: Pericolele pentru DIGESTIE care apar odată cu răcirea vremii

4. Maioneza. Chiar dacă cel mai adesea borcanele de maioneză stau pe rafturile cu conserve în super-market, este foarte important să nu laşi niciodată maioneza afară, indiferent dacă este din comerţ sau este făcută în casă. Maioneza se face cu ouă, de aceea, odată deschisă, trebuie ţinută în frigider.

5. Uleiurile pe bază de nuci. Uleiurile precum cel de susan, nuci sau arahide, care nu sunt rafinate şi sunt făcute din oleaginoase trebuie să fie păstrate la frigider, pentru a nu râncezi. Sfat suplimentar: şi nucile ar trebui să fie, de asemenea, refrigerate, pentru că astfel îşi menţin aroma cel mai bine.

Comentarii: