NUTRITIE SANATATE

Condimentul care previne cancerul de colon și protejează plămânii și ficatul de toxine

Unul dintre cele mai populare condimente este, de fapt, un remediu perfect pentru plămâni, ficat și intestine. Este, de asemenea, utilizat pe scară largă ca supliment alimentar.

Curcuma pentru ficat și plămâni sănătoși

Potrivit unui articol publicat în revista Advances in Experimental Medicine and Biology, curcumina din turmeric poate proteja plămânii de fibroza (cicatrizarea) cauzată de radiații, chimioterapie și toxine. Studiile pe animale au arătat că curcumina are un efect protector împotriva bolilor pulmonare, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC), sindromul de detresă respiratorie acută (SDRA) și astmul alergic.

CITEȘTE ȘI: Băutura delicioasă care ajută în lupta cu răceală: Rețeta de Smoothie cu ananas și turmeric

Turmericul îmbunătățește funcția hepatică, în special la persoanele cu boli de ficat gras. Ficatul este important pentru filtrarea sângelui și pentru a scăpa de toxinele din organism. Dar la persoanele cu boală hepatică grasă non-alcoolică (NAFLD), această funcție poate fi afectată din cauza acumulării de grăsime care provoacă inflamații. Ca urmare, ficatul este deteriorat, funcțiile sale sunt afectate.

Potrivit unui studiu recent, suplimentele de turmeric pot ajuta persoanele cu NAFLD. Acestea pot preveni progresia bolii prin reducerea producției de radicali liberi care provoacă inflamații.

CITEȘTE ȘI: Cum îți prepari acasă ‘elixirul tinereții’. Băutura dinainte de somn care amână îmbătrânirea

Turmeric pentru prevenirea cancerului de colon

Cancerul colorectal este una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial. Turmericul ajută la prevenirea acestui tip de cancer prin inhibarea căilor de semnalizare celulară care favorizează cancerul.

Comentarii: