NUTRITIE SANATATE

Condimentul care reglează nivelul glicemiei și are un puternic efect antidiabetic: Se găsește în orice gospodărie

Condimentul care provine din America de Sud și Asia de Sud-Est și este folosit în bucătărie și ca remediu popular pentru unele afecțiuni. Scorțișoara este condimentul pe care toate gospodinele îl au în bucătărie și conține antioxidanți, uleiuri volatile, calciu, magneziu și fier, dar și fibre.

Scorțișoara, benefică pentru diabetici

Scorțișoara este un condiment benefic pentru diabetici. Studiile arată că acesta reglează nivelul glicemiei și reglează metabolismul, potrivit dcmedical.ro.

CITEȘTE ȘI: Şapte motive să bei ceai de scorţişoară: Cum se prepară şi ce beneficii are pentru sănătate

Potrivit cercetătorilor, scorțișoara poate să reducă rezistența la insulină, ajutând acest hormon să își îndeplinească rolul în organism. Prin faptul că sporește sensibilitatea la insulină, scorțișoara poate să reducă glicemia și are un puternic efect antidiabetic. În cazul diabeticilor, scorțișoara reglează nivelul zahărului din sânge.

Chiar și așa, scorțișoara consumată în cantități mari de către diabetici poate provoca probleme. Condimentul poate accentua efectele medicamentelor sau le poate intensifica reacțiile adverse. De aceea, se recomandă un consum moderat de scorțișoară.

Alte beneficii

Scorțișoara îmbunătățește memoria și sporește atenția diminuează tensiunile nervoase și vindecă migrenele redă strălucirea pieloo obosite protejează și calmează gâtul iritat

Antibiotic natural

Scorțișoara este un condiment considerat ca fiind antibiotic natural. Substanțele chimice ale acesteia ajută în lupta cu infecțiile bacteriene și fungice.

Cercetările arată că scorțișoara poate inhiba dezvoltarea bacteriilor, precum Listeria și Salmonella.

Condiment nerecomandat persoanelor cu afecțiuni hepatice

Specialiștii nu recomandă consumul regulat al scorțișoarei persoanelor care suferă de afecțiuni hepatice. Condimentul are un conținut ridicat de cumarină, substanța fiind asociată cu afecțiunile hepatice. De aceea medicii recomandă, ca persoanele care se înscriu în această categorie să consume moderat scorțișoara.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să bei zilnic apă cu scorțișoară: Cinci beneficii majore pentru sănătate

Reacții alergice

Consumul excesiv de scorțișoară poate provoca reacții alergice precum:

  • limba umflată
  • senzație de mâncărime sau arsură a cavității bucale
  • afte

Efect de sufocare

Inhalată, scorțișoara poate duce la sufocare, prin afectarea gravă a plămânilor. Poate provoca inflamație, urmată de infecție.

Comentarii: