NUTRITIE SANATATE

De ce e bine să bei zilnic apă cu scorțișoară: Cinci beneficii majore pentru sănătate

ytimg.com

Scorțișoara este condimentul pe care oamenii l-au folosit de-a lungul timpului în scop medicinal, utilizând-o în realizarea mai multor remedii naturale. Unul dintre ele este apa cu scorțișoară (pudră), care are următoarele beneficii asupra sănătății:

Întărește imunitatea

Scorțișoara este sursă importantă de antioxidanți puternici, cum sunt polifenolii și proantocianidinele (vitamina P). Acești compuși luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi în organism. Bea apă cu scorțișoară pentru a întări sistemul imunitar, pentru că scorțișoara are proprietăți antifungice, antibacteriene și antivirale care protejează corpul de diverse afecțiuni, recomandă clickpentrufemei.ro.

Ameliorează crampele menstruale

Această băutură naturală pe bază de scorțișoară poate fi băută în anumite perioade din lună. Femeile care se confruntă cu crampe în timpul menstruației pot bea un pahar cu apă călduță și o lingură scorțișoară pudră, pentru a ameliora durerea. Scorțișoara are proprietăți analgezice și anticoagulare, care sunt foarte bune pentru controlul fluxului sănătos și care previn în mod eficient formarea cheagurilor de sânge.

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: De ce nu e bine să bei apa lăsată în pahar peste noapte

Combate durerea de dinți

Scorțișoara poate ameliora și durerea de dinți. Acest condiment are proprietăți antifungice care acționează asupra zonei afectate de durere, ameliorând-o. De fapt, stomatologii uneori recomandă pacienților să bea un pahar de apă cu scorțișoară pudră pentru a preveni durerea.

Previne afecțiunile dermatologice

Se pare că atunci când bei un pahar de apă călduță cu scorțișoară este îmbunătățită textura pielii. Poate nu știai, dar scorțișoara pudră este sursă importantă de antioxidanți și fibre. Fibrele ajută la eliminarea toxinelor din organism, prevenind astfel afecțiunile dermatologice care pot să apară.

CITEȘTE ȘI: Adevărul despre apa minerală: Miturile pe care le credeai reale

Îmbunătățește sensibilitatea la insulină

Insulina este unul dintre cei mai importanți hormoni din corpul nostru, jucând un rol vital în transportul zahărului în sânge și în celule. Scorțișoara poate reduce uimitor rezistența la insulină, plus că ajută hormonul să-și îndeplinească mai bine funcția.

Comentarii: