REVIEW

Consumi degeaba fructe şi legume? Cum să beneficiezi în mod real de vitaminele şi mineralele lor

Foto: Pinterest.com

Dacă mâncăm alimentele potrivite asta nu înseamnă neapărat că şi beneficiem de vitaminele pe care acestea le conţin, atrag atenţia specialiştii. Ce recomandări ne fac aceştia.

Procesarea, depozitarea şi gătirea alimentelor pot distruge uşor mare parte din conţinutul de vitamine din acestea. Există însă tehnici simple care conservă vitaminele din fructe şi legume şi este bine să le cunoaştem.

Nu îmbiba legumele crude cu apă

Astfel, farmacologul dr. Earl Mindell, recomandă ca legumele crude să se spele dar să nu se îmbibe cu apă pentru a beneficia cât de mult se poate de conţinutul de vitamine B şi C pe care le conţin, recomandă adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Un răsfăț plin de vitamine și minerale: TOP 10 motive să consumi pepene roșu vara aceasta

Salata trebui făcută înainte de a o consuma

Salata trebuie făcută doar atunci când intenţionăm să o consumăm pentru că altminteri vitaminele se pierd. Vitaminele A şi C se pierd atunci când vegetalele sunt zdrobite, astfel că este indicat să folosim un cuţit ascuţit pentru a le tăia. Dacă nu avem de gând să consumăm legumele proaspete atunci mai bine le congelăm decât să le ţinem o săptămână în frigider.

Carnea trebuie congelată

La fel şi carnea, trebuie congelată imediat ce am cumpărat-o dacă nu o folosim la gătit, pentru a împiedica înmulţirea bacteriilor.

Dezgheață legumele congelate

Legumele congelate nu se dezgheaţă înainte de a le găti.

Inoxul, sticla şi emailul

Inoxul, sticla şi emailul sunt cele mai bune ustensile de gătit pentru că păstrează substanţele nutritive.

Durata cea mai scurtă a timpului de gătit

Cel mai scurt timp de gătit şi cantitatea mică de apă sunt cel mai puţin distructive faţă de substanţele nutritive.

CITEȘTE ȘI: Albinele sunt o adevărată farmacie. Lista vitaminelor din miere şi bolile pe care le tratează

Nu găti cartofii fără coajă

Cartofii se fierb şi se coc în coajă pentru a beneficia de toate vitaminele.

Ferește pâinea și laptele de lumină

Pâinea şi laptele expuse la lumină pierd din vitaminele şi substanţele nutritive pe care le conţin.

Comentarii: