NUTRITIE

Nutriţionistul Mihaela Blic, veşti excelente pentru iubitorii de îngheţată: E cea mai sănătoasă alegere

lecreuset.co.uk

Cunoscutul medic nutriţionist Mihaela Bilic susţine că „îngheţata este alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică“ dintre toate dulciurile. Specialistul pune acest lucru pe seama ingredientelor acesteia şi a procesului de preparare.

Dr. Mihaela Bilic, medic primar de diabet, nutriţie şi boli metabolice, supraspecializată în psihonutriţie în Franţa, scrie în cartea „ABC de nutriţie“ că „dintre toate dulciurile, îngheţata este alegerea cea mai sănătoasă şi dietetică“.

CITEȘTE ȘI: Un desert de senzație: Cum poți prepara acasă înghețata cu aromă de tiramisu

Poate ne vine greu de crezut, însă medicul pune afirmaţia făcută pe seama ingredientelor şi procesului de preparare. „Dacă-ţi place îngheţata, află că acest desert delicios şi cremos este făcut din lapte şi zahăr. Dintre toate dulciurile – torturi, prăjituri, biscuiţi, napolitane – , îngheţata este alegerea cea mai sănătoasă şi mai dietetică. Conţine mult calciu, puţine grăsimi, puţine calorii, iar zaharul din ea se absoarbe lent. Consistenţa ei moale şi cremoasă stimulează o zonă specială din creier responsabilă de starea de bine, de aceea o să fii mai satisfăcut dacă mănânci îngheţată în loc de biscuiţi sau alte dulciuri crocante. Tot consistenţa cremoasă te îndeamnă să consumi frişcă, smântână, banane, orez cu lapte sau paste cu brâză atunci când vrei ceva bun“, susţine nutriţionistul.

CITEȘTE ȘI: De ce este bine să mănânci îngheţată când te doare în gât. Alte mituri spulberate de medici

„Şi mai există un secret, îngheţata este pufoasă şi plină de aer. În procesul de fabricaţie lichidul din care se face îngheţata e aerat, adică injectat cu aer. Tu ai impresia că mănânci mult, când de fapt greutatea e mică şi totul a fost umflat, expandat. Iar aerul are 0 calorii. Îngheţata este un exemplu de aliment cu densitate calorică mică“, adaugă Mihaela Bilic.

Comentarii: