NUTRITIE SANATATE

Consumul spanacului îmbunătățește calitatea vieții

cancan.ro

Cu toții știm că spanacul este unul dintre legumele cele mai bogate în fier.

Deficitul de fier afectează mai mulți oameni decât oricare altă boală, iar cei mai afectați par a fi copiii și femeile.

Anemia provoacă stări de oboseală, pierderea energiei, amețeli, lipsă de concentrare, insomnii și multe alte efecte.

CITEȘTE ȘI: Spanacul, sănătate curată – Cum să îl gătești pentru a beneficia cel mai mult de nutrienții săi

Consumul spanacului îmbunătățește calitatea vieții

Medicii recomandă spanacul folosit sub orice formă, iar mai jos vă prezentăm cele mai importante beneficii ale lui:

  • Participa la producerea hormonilor de baza pentru menținerea activității umane, inclusiv a hormonilor tiroidieni.
  • Ameliorează stresul și oboseala ochilor, reduce riscul de cataractă și distrofie retiniană.
  • Curăță intestinele de toxine, rezolvă problema constipației.
  • Reglează metabolismul carbohidraților.
  • Îmbunătățește funcționalitatea sistemului musculo-scheletic, întărește articulațiile.
  • Îmbogățește celulele cu oxigen, îmbunătățește bunăstarea, tonifică corpul.
  • Crește funcția de protecție a corpului (imunitate).
  • Reduce tensiunea nervoasă, crește rezistența la stres, are un efect benefic asupra sistemului nervos uman.
  • Reduce efectele negative ale cancerigenelor, ca urmare, acționează ca o profilaxie a cancerului, previne creșterea tumorilor maligne.
  • Îmbunătățește apetitul, ajută la recuperarea mai rapidă după operații complexe, chimioterapie.

Consumul spanacului îmbunătățește calitatea vieții

CITEȘTE ȘI: Efectul-minune al spanacului nu e doar un mit: Opt motive pentru care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu în acest sezon

Pe lângă toate aceste beneficii enunțate mai sus, spanacul ajută și la combaterea unor boli precum:

  • enterocolită;
  • gastrită;
  • migrenă;
  • hipertensiune;
  • osteoporoza;
  • astm;
  • anemie;
  • artrită.

Comentarii: