NUTRITIE

Spanacul, sănătate curată – Cum să îl gătești pentru a beneficia cel mai mult de nutrienții săi

farmflavor.com

Spanacul este o sursă excelentă de vitamina K, A, C, B 2 și B6, acid folic, dar și de magneziu, fier, potasiu.

Crud

O porție de spanac are doar aproximativ 30 de calorii și 4 grame de fibre. Spanacul are o mare putere nutrițională: vitamina K importantă pentru menținerea sănătății oaselor, vitaminele A și C, acid folic, mangan, magneziu, fier, potasiu și vitaminele B2 și B6. Poate fi mâncat crud, fiind cel mai bun mod de a beneficia de nutrienții spanacului.

CITEȘTE ȘI: I se spune spanacul francezului. Planta des întâlnită care previne cancerul de colon

Gătit sau fiert

Și înghețat este o alegere bună, dar și gătit. Gătitul sau fierberea îi măresc beneficiul nutrițional deoarece spanacul conține acid oxalic, o substanță organică care poate interfera cu absorbția substanțelor nutritive esențiale precum calciu și fier. Când mănânci spanac gătit, corpu absoarbe niveluri mai ridicate de vitamine A și E, proteine, fibre, zinc, tiamină, calciu și fier, potrivit farmersalmanac.com.

Comentarii: