SANATATE

Contează cât de mult dormi: Bolile grave care sunt declanșate de insomnie

Foto: Pinterest.com

Avetismentul medicilor: Insomnia poate duce la boli de inimă, AVC și diabet! Mai mult, tinerii, slabi și sănătoși au probleme cu greutate. Crește grăsimea abdominală ca urmare a ingerării mai multor calorii după ce a experimentat o perioadă de privare de somn.

Un comunicat de presă emis de medicii de la Spitalul Chung Shan, Taipei spune că o treime dintre adulții americani au problema insomniei, deoarece cei mai mulți dintre ei petrec mult timp pe rețelele de socializare și vizionează videoclipuri pe internet.

Oamenii mănâncă prea mult, iar somnul dispare

Se poate deduce că, cu cât oamenii rămân treji mai mult, cu atât mănâncă mai mult, dar activitatea lor fizică nu crește, ceea ce poate duce la consecințe negative.

CITEȘTE ȘI: Piele uscată și mâncărime împreună cu insomnie: Când e vorba despre probleme la rinichi

Medicul obstetrician-ginecolog al Spitalului Chung Shan Wang Ling a declarat în comunicatul de presă că cercetările efectuate de Clinica Mayo din SUA au confirmat că și participanții tineri, slabi și sănătoși la studiu ar crește ușor în greutate și ar avea o creștere a grăsimilor în burtă ca urmare a ingerării mai multor calorii după ce a experimentat o perioadă de privare de somn.

Creșterea grăsimii se acumulează în mare parte în jurul organelor abdominale și nu sub piele, așa cum se credea greșit în trecut.

Privarea de somn poate duce la o creștere cu 9% a grăsimii abdominale

Chiar și în perioada de recuperare, când oamenii își revin după insuficiența de somn, ingeră mai puține calorii și pierd în greutate, grăsimea din organele lor va crește în continuare, a adăugat Wang.

Cercetarea Clinicii Mayo a constatat că privarea de somn poate duce la o creștere cu 9% a grăsimii abdominale și la o creștere cu 11% a grăsimii în organele abdominale.

Acumularea de grăsime în organe crește șansele de obezitate, boli cardiovasculare și sindrom metabolic, care la rândul lor cresc riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2, scrie Taiwan News.

SFATURI SUPLIMENTARE DE IGIENĂ A SOMNULUI PENTRU UN SOMN MAI BUN ȘI O MAI BUNĂ SĂNĂTATE A SOMNULUI

Mai jos veți găsi câteva sfaturi de somn simple și directe pentru a dormi în timpul nopții și a vă bucura de beneficiile pentru sănătate care vin odată cu aceasta.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU faci înainte de culcare dacă suferi de insomnie

  • Ascultați ceasul corpului și mergeți la culcare atunci când vă spune acesta
  • Evitați somnul prelungit în timpul zilei
  • Introduceți lumina albastră în dormitor, deoarece s-a dovedit că are un impact pozitiv asupra somnului și a tiparelor de somn
  • Bea un pahar de lapte cald chiar înainte de culcare
  • Faceți o baie caldă în loc de duș chiar înainte de a merge la culcare; apa caldă vă va relaxa corpul și mușchii, permițându-vă să adormiți mai repede.
  • Asigurați-vă că dormitorul promovează un mediu odihnitor, cu o saltea și o pernă confortabilă
  • În loc de o masă copioasă în apropierea orei de culcare, mâncați mai degrabă o gustare ușoară, de preferință fructe sau ceva care nu conține zahăr
  • Păstrați camera răcoroasă pe timp de noapte, deoarece acest lucru ajută la o odihnă bună.
  • Blocați lumina naturală, deoarece lumina puternică poate perturba somnul. Dacă nu puteți face acest lucru, cumpărați o mască de somn care ajută la blocarea luminii.
  • Achiziționați dopuri pentru urechi pentru a vă ajuta să blocați sunetele nedorite, fie că este vorba de zgomote din exterior sau de un partener gălăgios.

Comentarii: