SANATATE

Piele uscată și mâncărime împreună cu insomnie: Când e vorba despre probleme la rinichi

Shutterstock

Oricine trebuie să facă controale regulate de sănătate, deoarece multe boli și afecțiuni nu dau semne până când situația devine gravă. Bolile și afecțiunile de rinichi se numără printre acele probleme care nu au simptome distincte, dar nu trebuie ignorate sau luate cu ușurință dacă apar probleme asociate.

Rinichii sănătoși au multe sarcini importante de făcut. Pe lângă eliminarea deșeurilor și a lichidelor suplimentare din organism, ele produc și globule roșii, mențin oasele puternice și mențin cantitatea potrivită de minerale în organism.

Problemele acute ale rinichilor nu sunt doar fatale și necesită un tratament intensiv, dar pot fi reversibile dacă sunt detectate la timp.

Așadar, iată câteva semne care ar trebui să te îngrijoreze:

1. Piele uscată și mâncărime

În timp ce uscăciunea și mâncărimea și zgârieturile pot fi un simptom al altor probleme de bază, poate fi, de asemenea, un simptom al unor probleme avansate ale rinichilor care nu formează echilibrul corect de minerale și nutrienți din sânge, potrivit doctorulzilei.ro.

2. Oboseală cronică

Când rinichii nu funcționează corespunzător, acest lucru duce la o acumulare masivă de toxine și impurități în sânge. Te poate face să te simți obosit, slăbit și anemic, ceea ce provoacă oboseală și slăbiciune cronică.

CITEȘTE ȘI: Mineralul esențial pentru inimă și rinichi: Cum se manifestă lipsa acestuia în organism

3. Insomnie

Când rinichii încetează să funcționeze corect, impuritățile și toxinele dăunătoare rămân în organism, ceea ce face dificil să dormi și provoacă insomnie.

4. Sânge în urină

Dacă observați prezența sângelui în urină, există o problemă cu rinichii în nicovală. Când rinichii sunt sănătoși, mențin celulele sanguine din organism funcționale și sănătoase, dar când există o problemă, aceste celule încep să se scurgă în urină.

5. Urina spumoasă

Dacă observi bule excesive și spumă în urină ta, acest lucru indică o prezență ridicată a proteinelor în organism.

Semne ale bolilor de rinichi: 6. Umflare în jurul ochilor
Când observați umflare constantă în jurul ochilor, există ceva în neregulă cu filtrele pentru rinichi, deoarece ar permite o cantitate mare de proteine ​​să se scurgă, mai degrabă decât să o rețină în organism.

7. Retenție de apă

Problemele cu rinichii pot cauza retenție masivă de apă și sodiu care cauzează umflarea picioarelor și gleznelor.

8. Pierderea poftei de mâncare

De multe ori, din cauza prezenței unui număr mare de toxine în organism, poți suferi de pierderea poftei de mâncare care este un semn al unei probleme iminente de rinichi.

CITEȘTE ȘI: Ce să NU mănânci dacă ai probleme cu rinichii: De ce se găsesc bananele pe listă

9. Crampe musculare

Dezechilibrul electroliților din organism poate împiedica buna funcționare a rinichilor. Acest lucru poate duce la crampe severe în mușchi și dureri în diferite părți ale corpului.

Comentarii: