MOMS

De ce copiii NU ar trebui să aibă prea multe jucării / STUDIU

Foto: Pinterest.com

Luna decembrie este luna cadourilor, iar copiii au motive serioase să iubească această perioadă a anului: acum primesc cele mai multe jucării.

Dar dacă ai suspectat mereu că nu este bine ca micuțul tău să aibă prea multe jucării, acum ai și confirmarea. Oamenii de știință au descoperit că atunci când copiii mici au foarte multe jucării în jurul lor, modul în care aceștia se joacă este afectat negativ, potrivit unui studiu citat de Telegraph.co.uk.

Atunci când au mai puține jucării la dispoziție, copiii se concentrează mai bine și se joacă într-un mod mai creativ

Terapeutul care a realizat studiul a observat două grupuri de copii la joacă. Primul grup era înconjurat de patru jucării, iar al doilea grup avea la dispoziție 16 jucării. Grupul cu mai puține opțiuni la îndemână s-a jucat pentru o durată mai lungă de timp cu fiecare jucărie și într-o varietate mai mare de jocuri.

AVERTISMETUL medicilor pediatrii: NU îți mai lăsa copilul să facă ASTA!

TRUCURI pentru a-ți convinge copilul SĂ RENUNȚE la fast food

Prin urmare, la fel ca și în cazul altor lucruri pe care copiii le iubesc, precum dulciurile, desenele animate, jocurile pe telefon sau computer, moderația este cheia și în ceea ce privește numărul jucăriilor.

Foto: Pinterest.com

Dar ce se întâmplă dacă ai deja grămezi de jucării prin toată casă, iar rafturile și cutiile gem de atâtea obiecte îndesate? În primul rând, poți dona o parte din ele copiilor aflați în dificultate.

CITEȘTE ȘI: SENZAȚIONAL! La 52 ani, și-au pierdut copilul la Colectiv. Acum, au o fetiță!

În al doilea rând, secretul este să creezi mici colecții de jucării pe care să i le dai copilului prin rotație. Pune în cutii excesul de jucării și ascunde-le. Scoate cu regularitate alte jucării din colecție și ascunde-le pe cele cu care copilul s-a jucat. În acest fel îi menții ineteresul pentru toate jucăriile pe care le are și îl ajuți să se joace într-un mod creativ, care îi dezvoltă imaginația.

Comentarii: