LIFESTYLE

Copilăria chinuită a unei mari artiste! Ce a mâncat Rodica Popescu Bitănescu vreme de 11 ani!

Rodica Popescu Bitănescu (82 de ani) este una din marile actrițe ale teatrului românesc. Este o fire veselă, jovială, dar dincolo de râsul ei molipsitor se ascunde o copilărie tristă, plină de lipsuri.

S-a născut într-o familie avută, fostul județ Vlașca, doar că ai ei au rămas fără toată averea odată cu naționalizarea. De parcă n-ar fi fost suficient, , tatăl actriţei a făcut pușcărie din motive politice, suferind torturi incredibile în Penitenciarul Piteşti.

Familia s-a descurcat cum a putut, locuind prin subsoluri insalubre.“Imaginați-vă, să ai o casă cu strictul necesar şi deodată, în 11 iunie 1948, ți se ia tot. Mama a luat cu mine câinele care se numea Tâc-Tâc, că dădea din coadă. Imaginați-vă ce au simțit părinţii mei.

Tata a ieșit din pușcărie la 50 de ani cu frică. Era perioada gripei asiatice, pe care am făcut-o eu, acasă la mine. Dintre toţi studenţii din cartierul ăla, doar pe mine m-a găsit.

Stăteam într-un cartier boieresc, într-un subsol cu igrasie şi fără aer, cu ferestre la pământ. În acea perioadă, am avut această boală, care s-a manifestat cu hemoragie pe nas. Şi aşa am ținut-o până am ajuns dintr-o musculoasă un bețișor, piele şi os, fără mușchi, fără nimic.

Sunt complexată şi acum. Mi-am dorit să fiu grăsuță şi să mănânc mult, că foamea m-a înnebunit. Noi am fost victime colaterale”, a povestit actrița, la „Sinteza zilei”, de la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Boala care a răpus-o pe Stela Popescu afectează milioane de români: Simptomele apar foarte târziu

Suferă și acum atacuri de panică!

Viața grea, plină de lipsuri și de teroare, nu avea cum să nu lase urme adânci. Îndrăgita artistă n-a trecut nici acum peste spaimele copilăriei.

„Eu am crescut cu atac de panică. Timp de 11 ani am mâncat numai mâncărică de prune şi magiun. Am făcut gimnastică de disperare, ca să mă fortific. Am fost o tipă foarte ambiţioasă.

Nu aveam timp de panică. Trebuia să mă duc acasă, să iau hârtiuțe mici de ziar, să le fac cu apă şi făină, să fac pungi pe care le vindeam, că lumea nu avea. Aveam atac de panică să mă rezolv, să fac ceva.

Că lumea zice, am atac de panică. Păi, fă ceva, să ieşi din atac de panică! Eu nu am avut timp să mă vait. Nu m-am văitat niciodată”, a mai mărturisit actrița.

 

 

 

 

Comentarii: