LIFESTYLE

Copilărie de coșmar pentru Monica Bârlădeanu: violență domestică, lipsuri și un tată care s-a sinucis! Actrița vorbește pentru prima dată despre traumele suferite

”Toată lumea ne crede prințese și asta pentru că nimeni nu are curajul să vorbească…”, iar superbii ochi verzi ai Monicăi Bârlădeanu înoată în lacrimi. Ceea ce vrea să spună cu această frază e că suferința, drama, depresia nu ocolesc pe nimeni. Indiferent cât de frumos ești, cât de celebru ai devenit sau câți bani ai în cont.

Sunt frumoase, au o carieră de invidiat și pare că au toată lumea la picioare și fericirea e o stare de fapt în viața lor, dar Monica Bârlădeanu vine să confirme că dincolo de cortină orice superstar este tot un simplu om. Cu frici, cu lacrimi, cu neputințe.

Iar drama ei, coșmarul frumoasei actrițe, a început ar fi trebuit să fie ca-n cântec, doar o lume minunată. Copilăria este însă doar un coșmar pentru Monica.

Era în clasa a 12-a și se pregătea de Bacalaureat când tatăl ei s-a sinucis!

 

Citește și: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

 

Copilul Monica și povara copleșitoare după moartea tatălui

Faptul că părintele ei a ales să-și pună capăt zilelor, la o lună după ultims vizită pe care le-o făcuse copiilor, a însemnat pentru Monica Bârlădeanu o lovitură cruntă.

Ea fusese copilul care votase și dorise divorțul părinților după ce viața în familia lor devenise aproape un iad. Fratele cel mic să născuse cu probleme, iar mama ei petrecea mult timp prin spitale. Relația cu tatăl Monicăi începuse să se destrame, iar bărbatul s-a refugiat în alcool. Violența începuse să facă parte din rutină.

”Cele mai cumplite momente care mi-au rămas în minte? Știi zgomotele alea înfundate, cum e când lovești un corp și se lovește de altceva, dar e un perete și o bufnitură? Loviturile în corp sună într-un fel…. Simțeam teroare, mai ales când nimeni nu mai vorbea după un asemenea episod și îmi era frică să deschid ușa”, povestește cu o sinceritate dezarmantă vedeta tv.

 

A vorbit în fața instanței

O altă mare traumă despre care Monica Bârlădeanu vorbește pentru Protv, în cadrul campaniei de conștientizare și tratare a depresiei, o altă traumă este cea din fața instanței.

Un moment pe care adultul de acum nu îl poate uita niciodată. În fața unor străini, Monica Bârlădeanu a ales să stea cu mama ei, fără să se uite în ochii tatălui. Știe că a făcut alegerea cea mai bună, singura opțiune, de fapt, dar încă mai simte uneori o vină…

”N-aș fi vrut să fiu eu cuțitul care taie, să fiu cumva o lovitură în plus la durerea tatălui meu care venea la pachet cu divorțul”…

Anii care au urmat divorțului, tatăl Monicăi Bârlădeanu a fost internat de mai multe ori la Socola, pentru dezalcoolizare, iar medicii de acolo i-au pus diagnosticul de maniaco-depresiv. Dădea semne că e pe drumul cel bun în anul în care s-a sinucis. Pentru că Monica se pregătea de Bac și nu mai putea să-l viziteze, venea el la ei. Până când într-o zi, nu a mai venit… A ales să-și pună capăt zilelor!

 

Citește și: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

 

Actoria, terapia ideală

Monica Bârlădeanu e conștientă că a reușit să facă față avalanșei de necazuri și nu și-a pierdut mințile datorită.. .muncii. Ca să-și ajute familia, s-a angajat din primul an de facultate și a făcut sacrificii mari.

”Am dormit cred prin toate vagoanele trenurilor Iași-București ca să vin pentru reclame, câștigam pentru câteva poze, într-o zi, salariul mamei pe o lună”, povestește acum actrița, care nici la maturitate nu a fost scutită de unele șocuri.

După o relație lungă și serioasă cu regizorul Bobby Păunescu, și după două cereri în căsătorie, cu inel și tot ce trebuie, au sfârșit fiecare pe drumul lui. Și nici acum nu a găsit încă omul cu care să meargă împreună toată viața.

Monica Bârlădeanu spune că nu a avut nevoie de psihologi sau medici ca să scape de unele gânduri, pentru că actoria este cea mai bună terapie. ”Ai șansa să dotezi un personaj cu lucruri pe care nu le-ai spus nimănui, o faci într-un mod mascat într-un personaj, e un lucru extraordinar de sănătos”, mărturisește actrița, la DIGI FM.

 

 

Comentarii: