SANATATE

COVID-19: Cât de repede ai putea să știi că te-ai infectat

revista22.ro

Un studiu recent arată că simptomele asociate coronavirusului – febră, tuse seacă, respiraţie dificilă – apar, în medie, la 5 zile după infectarea cu acest virus. Perioada de incubaţie poate varia însă de la aproximativ 2 la 12 zile.

Persoanele infectate cu COVID-19 încep să prezinte simptome în aproximativ 5 zile după ce au contractat noul coronavirus, se arată într-un studiu recent.

CITEȘTE ȘI: Studiu ȘOC: Pericolul de a te îmbolnăvi de COVID-19, mai mare acasă decât în locuri publice

Pentru a ajunge la această concluzie, cercetătorii au analizat 181 de cazuri confirmate ale bolii (atât în China, cât şi în alte ţări) şi au descoperit că aproximativ jumătate dintre cei infectaţi manifestă simptome după 5 zile de la expunere şi ca la aproape toate persoanele infectate manifestarile apar până la 12 zile, potrivit clicksanatate.ro.

Înțelegerea incubației

Înţelegerea incubaţiei – perioada cuprinsă între momentul în care virusul intră în corpul unei persoane şi cel în care apar simptomele – este esenţială pentru autorităţile sanitare care iau măsuri pentru controlul epidemiilor.

CITEȘTE ȘI: Covid-19 la copii: Manevra simplă cu care părinții pot depista infecția

„În timp ce încurajăm distanţarea socială şi autoizolarea persoanelor care ar fi putut fi expuse, este important să avem o bună înţelegere a duratei în care apar simptomele”, a declarat pentru Popular Science Kyra Grantz, doctorand în boli infecţioase la Şcoala de Sănătate din cadrul Johns Hopkins Bloomberg School.

Comentarii: