SANATATE

COVID-19: Medicamentul care reduce răspândirea virusului, sufocându-l

hfda.gov

Oxigenul este esențial pentru toate formele de viață și chiar și pentru viruși.

Oxigenul este fundamental pentru toate celulele, afectează funcțiile cheie, cum ar fi metabolismul și creșterea. Răspunsul nostru celular la nivelurile de oxigen este strict reglat și o cale importantă este controlată de factorii inductibili ai hipoxiei (HIF), care activează anumite gene în condițiile în care cantitatea de oxigen scade (hipoxie) pentru a promova supraviețuirea celulară. Medicamentele care activează HIF sunt în prezent utilizate pentru a trata anemia cauzată de boli de rinichi, potrivit dcbusiness.ro.

CITEȘTE ȘI: Leguma care poate ucide coronavirusul: Conține o subtanță care inhibă manifestarea virusului SARS-COV-2

Noul coronavirus SARS-CoV-2 nu are nevoie de nicio prezentare după ce a oprit literalmente lumea în 2020 și care a provocat peste 2 milioane de decese până în prezent. O caracteristică definitorie a bolii COVID-19 severe este nivelul scăzut de oxigen în tot corpul, care poate duce la probușirea funcționării organelor și moarte. Este nevoie urgentă de un remediu pentru acest virus.

O echipă de experți din cadrul Nuffield Department of Clinical Medicine au descoperit că un mediu scăzut în oxigen a suprimat intrarea SARS-CoV-2 în celule care acoperă plămânii și reduc propagarea și răspândirea virusului.

Astfel, medicamentele care activează HIF, cum ar fi Roxadustat, au avut un efect similar asupra SARS-CoV-2. Acest studiu oferă primele dovezi pentru reutilizarea unor astfel de medicamente care ar putea reduce transmiterea SARS-CoV-2 și dezvoltarea bolii. Dependența de oxigen a acestui virus este o nouă vulnerabilitate pe care am putea-o exploata.

CITEȘTE ȘI: Punctul slab al coronavirusului: Grupa de sânge cu imunitate la COVID-19

Cercetările continuă să aducă o nouă lumină asupra bolii iar interacțiunea dintre oxigen și COVID-19, studiul fiind publicat în revista Cell Reports.

Comentarii: