REVIEW

Crăciunul, perioada în care sunt concepuţi cei mai mulţi copii. Explicaţia ştiinţifică a fenomenului

Foto: Pinterst.com

Poate ai observat că sunt tot mai mulți oameni care își sărbătoresc ziua de naștere la sfârșitul lunii august, începutul lunii spetembrie. Nu, nu ți se pare. Cu adevărat se nasc tot mai mulți bebeluși în această perioadă a anului. Asta datorită faptului că perioada Crăciunului este cea mai optimă pentru a face copii.

Binențeles că are de face cu faptul că se consumă cantități mai mari de alcool și se face sex mai mult. Acestea, însă nu sunt singurii factori hotărâtori. Potrivit unui studiu publicat  pe site-ul Obstetrics and Gynecology, (n.r. Obstetrică și Ginecologie) cuplurile ar putea avea mai mult noroc iarna în a concepe un copil.

CITEȘTE ȘIProgesteronul SCĂZUT la femei. Cauze și riscuri

 După ce au analizat peste un milion de nașteri la femei de 29 de ani și mai tinere, cercetătorii au observat un tipar interesant: la fel ca femeile în vârstă, mamele tinere nășteau mai degrabă în lunile de vară.

Se pare că sezonul de iarnă aduce cu el niște avantaje, din punct de vedere biologic, pentru a ajuta femeile să rămână însărcinate. Bărbații produc spermă mai de calitate în lunile de iarnă, comparativ cu cele de vară. Faptul că ziua e mai scurtă, face ca ovulul femeii să fie un mediu mai bun pentru ou. Potrivit studiului citat, acești factori cresc șansele unei femei de a rămâne însăcinată.

CITEȘTE ȘICe trebuie să ştii despre gripă şi răceală: Secretele care nu s-au spus până acum

Cum scapi de durerile de cap: Trucurile pe care nu le ştiai până acum

Dacă vrei să-ți impulsionezi fertilitatea, fă ca această perioadă să fie cea mai minunată a anului.  Poți lua în considerare să fii mai nebunatic dimineața. Potrivit unui studiu italian, cuplurile care fac sex dimineața au șanse mai mari de a rămâne însăcinate.

 

Citeste mai mult
Comentarii: