REVIEW

Momentul în care Regina Elisabeta renunţă la protocol: Tradiţia neobişnuită din ziua de Crăciun

Foto: Pinterest.com

Monarhia britanică este binecunoscută pentru atitudinea rigidă față de protocolul regal, Regina Angliei nefăcând excepție. Majestatea Sa este, deasemenea, o femeie care pune preț pe rutină. De exemplu, are bani la ea doar o dată pe săptămână și servește aceleași lucruri la micul dejun în fiecare dimineață. Cu toate acestea, când e într-o dispoziție festivă, se spune că e disponibilă să facă o mică abatere de la tradiție.

Ziua de Crăciun este un foarte ocupată în Casa Sandringham, acolo unde familia regală împreună cu angajații săi petrece Crăciunul. Regulile sunt date la o parte pentru puțin timp în timpul mesei de Crăciun, când Regina ia o pauză de la propria sărbătoare pentru a dărui unuia dintre angajații săi un emoționant cadou Yule.

CITEȘTE ȘI: Intoleranță la lactoză? Semințele de chia sunt soluția

6 Modalități de REPARARE a mâncării dacă ai pus prea multă SARE

După ce carnea a fost tăiată, maestrul-bucătar petrece câteva momente în prezența Majestății Sale în salonul în care se servește masa de Crăciun – un loc rezervat exclusiv familiei regale, conform fostului maestru-bucătar regal Darren McGrady. Aceasta nu este singura dată când familia regală încalcă propriul protocol.

Darren McGrady a mărturisit celor de la the Mirror: “Chiar înainte de bufetul de Crăciun, maestrul-bucătar care lucrează în acea zi intră în sala în care se servește masa de Crăciun și taie carnea pregătită. După ce a terminat, Majestatea Sa Regina ciocnește cu acesta un pahar de whiskey. Este singura dată când un maestru-bucătar intră în sala în care se servește masa și împreună cu familia regală servește un pahar de whiskey. Aceasta este una din tradițiile preferate ale maestrului-bucătar.”

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune SUPE pentru perioada rece

Leguma minune în lupta împotriva CĂDERII PĂRULUI

Totuși, maestrul-bucătar nu este singurul care primește ceva de Crăciun din partea Reginei. În fiecare an, aceasta le oferă un cadou cel puțin surprinzător celor aproximativ 1.500 de angajați ai săi.

Aceștia primesc câte o budincă specială. Asta este o tradiție începută de bunicul suveranei, pe care ea a dorit să o păstreze.

În anii precedenți, angajații primeau budincă din partea Harrods sau Fortnum & Mason. Anul acesta, însă, casa regală a dorit să facă economii, așa că a optat pentru budincă de la Tesco, un lanț de supermarketuri din Marea Britanie. Angajații cu vechime primesc însă și vouchere în valoare de câteva zeci de lire, informează libertatea.ro.

Comentarii: