REVIEW

Ghid de curățare și menținere al parchetului

Ne pregătim de curățenia de Sărbători. Printre multele lucruri ce presupune curățarea întregii case, curățarea pardoselii reprezintă un capitol cu totul aparte. Magazinuldecase.ro ne oferă câteva sfaturi:

Fie că este din lemn masiv sau stratificat, pardoseala necesită o atenție deosebită. Grija față de aceasta începe de la intrarea în casă, prin punerea unui ștergător, folosind încă unul chiar în hol. Astfel, praful și murdăria vor fi oprite parțial înainte de a intra efectiv în casă.

Pune bucăţi de pâslă, sub picioarele mobilierului pentru a proteja parchetul și a-l feri de zgârieturi.

CITEȘTE ȘI: De ce femeile sunt MAI NERVOASE decât bărbații

Știi cum să te comporți cu oamenii AGRESIVI?

Nu utiliza cantități mari de apă la curățarea parchetului.

Dacă ai vărsat apă pe parchet, șterge rapid zona respectivă cu o cârpă.

Elimină eventualele pete atunci când sunt în stare proaspătă, fie cu apă și/sau cu o cârpă uscată. Mai poți folosi un amestec de 1: 10 oțet:apă. Nu folosi produse ce conțin amoniac.

Pentru o întreţinere de zi cu zi, este suficient să aspiri parchetul și să îl curățați cu un mop ușor umezit. Astfel suprafaţa se va usca imediat, fără să apară pete lăsate de picăturile de apă.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune SUPE pentru perioada rece

Intoleranță la lactoză? Semințele de chia sunt soluția

Șterge zonele murdare cu o lavetă îmbibată într-o soluţie de curăţare zilnică (PH 6-8), şi, apoi, usucă-le cu o cârpă uscată și moale. Poți utiliza un mop special cu dozare și pulverizator încorporat.

Folosește produse profesionale de curățat parchetul din lemn, mai ales în cazul pardoselilor din lemn uleiate. Evită produsele de curățat pe bază de ceară, fiindcă acestea îmbâcsesc și distrug treptat finisajul inițial.

Utilizează periodic, pentru o întreținere completă a parchetului, un refresher, ales și el în funcție de tipul de finisaj. Prin aplicarea acestuia menții calitatea finisajului inițial.

CITEȘTE ȘI: Regulile elementare care te ajută să ai un STIL PERSONAL

Folosește produse profesionale de curățat pentru parchet, create pentru a prelungi durata de viață a acestuia.

Citeste mai mult
Comentarii: