LIFESTYLE

Cristi Borcea, chinuit de boli! Ce afecțiune îi dă viața peste cap afaceristului de 11 ani

Cristi Borcea e cardiac, ia pastilele cu pumnul, și în trecut s-a tratat de intoxicație cu metale. Cam atât știa toată lumea, însă fostul acționar de la Dinamo e măcinat ca picătura chinezească de o altă boală: o formă rară de insomnie acută.

Acest tip de tulburare a somnului ar fi provocată de emoții intense, fie negative, fie pozitive, și spun specialiștii, s-ar manifesta doar pe termen scurt, ea dispărând în maximum o lună.

Doar că Borcea e chinuit de insomnie acută de mai bine de 11 ani. N-a găsit leac nici la cei mai scumpi, nici la cei mai vestiți medici din lume.

CITEȘTE ȘI: BOALA SECOLULUI! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

Fotbalul l-a îmbolnăvit

Pierderea campionatului la Urziceni a fost factorul declanșator al tuturor relelor pentru Borcea. Și de atunci i se trage și insomnia.

„Nu am fost ”nevrozat” în pușcărie dar am avut probleme cu somnul. Și le am și acum. Eu dorm foarte puțin și iau pastile. Fără pastile nu dorm deloc noaptea. A doua zi dorm între o jumătate de oră și o oră.

Problema asta a apărut când am pierdut campionatul cu Urziceni, în 2009. Atunci m-a luat nea Ion Țiriac, m-a dus prin Germania, am fost eu în America, am fost în Elveția… Am insomnie acută!

Am fost la toți, mi-au pus pe cap…, să dorm…, n-au putut să facă nimic. Așa că nu aveam ce să fac noaptea în închisoare, m-am apucat de citit. Altceva, ce să faci? Sunt momente și acum, după doi ani, în care visezi ce se întâmpla în pușcărie, rămâi cu traume”, i-a povestit Cristi Borcea lui Mircea Dinescu în emisiunea poetului de la Prima TV, ”Poezie și delicatețuri”.

 

 

 

 

Comentarii: