LIFESTYLE

La un pas de Olimpiadă!

Ovidiu Ionescu și Rareș Șipoș joacă de mâine, în Portugalia, pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Pentru Ovidiu, cel mai bun jucător de tenis din România, participarea la Olimpiadă nu este o noutate, el a mai fost prezent și la Rio, în 2016. La Tokyo nu își dorește doar să participe ci și să câștige o medalie!

„Se muncește enorm pentru o calificare la cea mai mare competiție sportivă din lume. Indiferent de câte campionate europene sau mondiale ai jucat, Olimpiada este unică nu o poți compara cu nimic. Dacă mă gândesc la mine este o muncă de 25 de ani”, spune Ovidiu Ionescu.

Pentru Rareș Șipoș (20 de ani) o prezență la Tokyo ar fi cel mai frumos vis împlinit. Muncește pentru asta de când era mic!„M-aș bucura foarte, foarte tare să mă calific. Pentru orice sportiv este un apogeu al carierei. Visul meu este mai departe decât doar o simplă calificare, dar acum date fiind circumstanțele, sunt foarte, foarte mulțumit dacă m-aș califica”, mărturisește campionul european U21 la tenis de masă.

Ovidiu va fi prezent la Tokyo, unde va evolua în proba de dublu mixt, acolo unde face pereche de 12 ani cu Bernadette Szocs.„La dublu mixt avem o șansă mai mare fiind doar 16 perechi. Eu și Berni jucăm împreună de 12 ani. Ne completăm foarte bine, ne înțelegem extraordinar și în afara mesei de joc”, este convins multiplul campion.

CITEȘTE ȘI: Internetul va dispărea. Trinetul îi va lua locul în câțiva ani

Rareș stă cât mai departe de telefon

Ovidiu și Rareș evoluează la cluburi din Bundesliga, iar viața în Germania în pandemie nu este foarte ofertantă.„Îmi împart timpul între sală, casă și discuții cu părinții și prietenii” , spune Rareș, care e însă tot timpul cu zâmbetul pe buze.

Sportivul dezvăluie că încearcă pe cât posibil să nu fie dependent de telefon. „Mie îmi place mult să socializez, pentru mine este ca o terapie. Reduc cât pot de mult timpul pe telefon și citesc și mă uit la seriale”, recunoaște Rareș.

Acum s-a apucat de citit și cărți de dezvoltare personală. „Nu mă puneți să vă dezvălui numele că nu o fac. Numele cărților și al femeilor rămân secrete”, glumește tânărul campion.

La 20 de ani, Rareș vrea să joace încă pe atât și să îi egaleze recordul lui Adrian Crișan, cel mai mai de succes jucător de tenis de masă al României care s-a retras la 40 de ani și a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice.

 

 

 

Comentarii: