LIFESTYLE

Cristina Neagu, regina handbalului planetar. Ce nu s-a spus niciodată despre incredibila sportivă

N-aş vrea să spun ce spune toată lumea despre Cristina Neagu. Că este Messi al handbalului feminin, că e o Nadia. Nu. Doamnelor şi domnilor, Cristina Neagu este… Cristina Neagu. Un talent fenomenal, o sportivă de geniu.

Nu-i aşa că, atunci când urmăriţi un meci al echipei naţionale la televizor, de exemplu, nu este nevoie să vă spună comentatorul când Cristina Neagu este cu mingea? Asta înseamnă să fii unic, aşa cum este incredibila Neagu-

 

Citeşte şi: Ce SALARIU avea Nicolae Ceauşescu? Diferența față de conducătorii de astăzi ai României

 

Cristina, o fată simplă de la bloc

Ei, bine, despre cum a ajuns Cristina Neagu în handbal, după o selecţie la şcoală, s-a tot povestit. Cum a descoperit-o antrenoarea Maria Covaci, cum era doar o copilă băieţoasă şi cum a strâns din dinţi şi s-a îndrăgostit de acest minunat sport.

S-a spus şi despre faptul că provine dintr-o familie simplă, mama ei e casnică, iar tatăl ei a continuat să facă ani buni taximetrie. Chiar şi după ce fata lui a devenit, atenţie, nu cea mai bună din curtea şcolii, ci cea mai bună din întreaga lume.

Nu s-a scris însă mai deloc despre faptul că, deşi a ajuns să câştige poate, milioane de euro din handbal, Cristina Neagu se întoarce din când în când în casa copilăriei, ca să doarmă în vechea ei cameră. Coboară în faţa blocului din cartierul Ghencea, pe bancă, la o şuetă cu tovarăşii de nebunii din copilărie. Şi le deschide uşa scării bătrânelor cu braţele încărcate. Parcă nu vă surprinde deloc, aşa-i?

 

Cei mai importanţi bărbaţi din viaţa ei

Aici v-am prins. Probabil vă aşteptaţi să apară un şir lung de prieteni, iubiţi, pretendenţi la favorurile celei mai bune handbaliste a Planetei. Ei bine, nu. Ca şi relaţii, doar una singură a fost cunoscută de toată lumea. Cristina era încă o puştoaică, iar iubitul de atunci era fratele prietenei celei mai bune, handbalista Patricia Vizitiu.

Dacian Vizitiu, fost fotbalist la Jiul Petroşani, spunea, înainte ca lanţul iubirii să se destrame, că tânăra dură şi încruntată din faţa semicercului este, de fapt, o romantică. O romantică incurabilă care se îmbujorează în faţa unui buchet de trandafiri.

Dar să revin, nu despre bărbaţii care au curtat-o sau au dorit-o pe sportivă,  o femeie extrem de atrăgătoare, am vrut să vă povestesc. Ci despre bărbaţii pe care ea îi iubeşte cel mai mult: nepoţii!

 

Family comes first

Cristina Neagu are două surori. Una aici, în Bucureşti, cealăltă, stabilită în Spania. Amândouă sunt căsătorite.

„Nu cred că există nimic mai important decât familia, bineînțeles că mi-aș dori să am propria familie la un moment dat, și copii. Îmi iubesc foarte mult nepoții.”, spune Cristina, de câte ori are ocazia şi este întrebată.

Şi ea vorbeşte destul de rar. Nu pentru că ar fi o preţioasă, o neînţeleasă sau o argonată. Ci pentru că pur şi simplu, ea preferă să vorbească „pe teren”. Cu mingea, cu performanţele.

 

Citeşte şi: Nebunie totală: A apărut telefonul care se deblochează cu INIMA

 

Mama Cristinei plânge când se accidentează

Şi de asemenea momente, Cristina Neagu nu a dus lipsă.  Iar mama ei a suferit de fiecare dată. Se agită, se manifestă şi plânge mult, încât chiar ea, fiica ei, trebuie să o liniştească.

Aşa cum se întâmplă şi acum. A fost suficient ca Cristina să calce strâmb o fracţiune de secundă, în iarnă, la Campionatul European, şi s-a ales cu ruptură de ligamente.

Din fericire pentru celebra sportivă, întotdeauna s-a ridicat parcă mai puternică. Când a descoperit că are o gaură în cartilajul de la umăr, i s-a cântat prohodul. S-a întâmplat la scurt timp după ce Cristina Neagu fusese aleasă cea mai bună handbalistă a lumii, pentru prima dată.

Nu doar că după 6 luni de inactivitate şi o operaţie grea, în America, s-a întors pe teren. Dar a mai câştigat încă de două ori trofeul suprem, la rând. Iar aseară, l-a luat pentru a patra oară.

 

Comentarii: