LIFESTYLE

Cristina Neagu și celelalte tricolore, iniţiere în cultura japoneză! De la lecţii de caligrafie, la secretele preparării ceaiului, până la…. manevratul tobelor

Departe de lumea dezlănţuită, de scandalul de aşa-zis dopaj şi de frământările din ţară, naționala feminină de handbal a României îşi vede treabă în Japonia. Se pregătește intens pentru debutul la Campionatul Mondial, programat sâmbătă, 30 noiembrie, contra Spaniei. Fetele lui Tomas Ryde trag tare la antrenamente și încearcă să se acomodeze cât mai rapid și cu fusul orar din Asia.

Printre ședintele de pregătire și cele tactice, printre meciurile amicale pe care le-au jucat acolo, „tricolorele” au și momente de respiro, iar cel mai bun mod de a petrece timpul liber este acela de a descoperi cultura japoneză.

Mai întâi, jucătoarele din naționala României au vizitat o școala din Saga și chiar au avut parte de o lecție interesantă de…caligrafie! Apoi, fetele noastre au primit câteva informații despre ceremonia ceaiului, o activitate tradițională, culturală care implică prepararea și prezentarea ceremonială a ceaiului.

După această incursiune în cultura niponilor, selecționerul Tomas Ryde a efectuat un scurt antrenament cu fetele din echipa respectivei școli japoneze.

Citeşte şi: 1 Decembrie/ Modele de UNGHII pentru Ziua Națională a României

Meditaţie la templu

Înainte de startul Campionatului Mondial, Cristina Neagu și compania au făcut o vizită la o organizație sportivă non-profit din Kumamoto. Jucătoarele echipei României au fost primite cu aplauze, au luat cina și s-au bucurat de muzica tradițonală japoneză.

„Tricolorele” s-au amuzat cântând la tobe și au mulțumit pentru momentele speciale în limba japoneză. Portarul Denisa Dedu le-a oferit gazdelor și o mică lecție de limba română.

Şi, după ce zilele trecute au vizitat o școală, au descoperit tainele ceremonialului ceaiului, au luat lecții de caligrafie asiatică și au învățat să cânte la tobe, „tricolorele” au vizitat Templul Kodenji și au participat la o oră de meditație.

Comentarii: