SANATATE

Culoarea limbii îți spune de ce afecțiuni suferi. Dacă e albă sau galbenă trebuie să mergi la medic

Foto: Pinterest.com

Probabil stii deja pe limba ta se gasesc foarte multe bacterii, insa te-ai gandit vreodata cate afectiuni poate indica aspectul acestui organ? Obisnuiteste-te sa iti studiezi limba in fiecare dimineata, pentru ca vei afla astfel daca ai vreo problema de sanatate.

In general, o limba sanatoasa are o culoare rozalie

Dar daca dimineata, dupa trezire, suprafata limbii este acoperita de o pelicula albicioasa sau galbuie, este un semn de infectie sau inseamna ca ai probleme digestive, cu rinichii ori la intestine, conform site-ului sanatate bzi.ro.

CITEŞTE ŞI: Din ce cauze ne amorțește limba. Când trebuie NEAPĂRAT să mergem la doctor

Daca aceasta substanta este prezenta spre radacina limbii, acest semn indica faptul ca nivelul toxinelor este mai ridicat in intestinul gros, iar daca încărcarea limbii apare pe centrul ei, atunci toxinele sunt prezente in intestinul subtire.

Depozit albicios pe suprafata limbii

Un depozit albicios pe suprafata limbii indica o indigestie, iar depozitul galbui arata o tulburare digestiva, o infectie sau o inflamatie. De multe ori, aspectul galbui al limbii este insotit de febra, deoarece apare in timpul racelilor banale si dispare imediat odata cu vindecarea.

De cele mai multe ori, incarcarea limbii provine dintr-o dezvoltare excesiva a candidei, datorita unui PH oral acid, provocat de un reflux gastro-esofagian.

CITEŞTE ŞI: Degeaba te speli pe dinți dacă nu îți cureți și limba: Metode naturale de dezinfectare a limbii

Alte cauze

Alte cauze ale „limbii incarcate” pot fi: deshidratarea, problemele hepatice sau biliare, fumatul, alergii, sarcina, lipsa de vitamine din complexul B sau de fier, psoriazisul, sifilisul, guma de mestecat, dezechilibrul florei intestinale, insuficienta renala cronica, problemele dentare, alcoolul, constipatia, diabetul zaharat, intoxicatia cu mercur si unele medicamente (steroizi, antiacide, antibiotice).

Comentarii: