LIFESTYLE

Cum a ajuns Regina Elisabeta a Marii Britanii să fie jefuită: Paguba a fost de aproape 100.000 lire

FOTO: Alpha Press

Lovitură neașteptată pentru regina Elisabeta a II-a. Suverana a fost jefuită chiar de un om din staff-ul ei. Hoțul a recunoscut că obiectele furate le-a vândut pe eBay.

Potrivit revistei People, Adamo Canto, un asistent de catering de la Palatul Buckingham ar fi furat medalii și fotografii originale din reședința reginei. Angajatul cu pricina, în vârstă de 37 de ani, a pledat vinovat la Curtea Magistraților din Westminster pentru trei acuzații de furt și urmează să-și primească sentința.

Conform datelor de la dosar angajatul ar fi făcut furtul între 11 noiembrie 2019 și 7 august 2020, la reședința Majestății Sale, Regina Angliei. Sursele spun că poliția britanică a găsit o cantitate semnificativă de articole furate din Palatul Buckingham.

CITEȘTE ȘI: Deprinderile de la masă ale membrilor Familiei Regale din Marea Britanie: Alimentul interzis de Regina Elisabeta

În timpul pandemiei Covid-19, rolul lui Canto a fost acela de a face curat în birourile din Palatul Buckingham, ce-i aparțin Majestății Sale, Regina Angliei. Acestă poziție i-au oferit accesul și la alte zone la care nu i s-ar fi acordat în mod normal accesul. Printre obiectele furate se numără și fotografii oficiale cu prințul Harry, prințul William și Kate Middleton, un album foto de la un banchet la care a participat Regina Angliei, dar și unul cu vizita președintelui american Donald Trump în Marea Britanie.

Potrivit procurorului Simon Maughan, Adamo a furat 37 de articole din bunurile Majestății sale Regina Angliei, valoare lor fiind cuprinsă între 10.000 și 100.000 de lire sterline, și le-a vândut pe ebay.

Cu toate acestea, Canto a câștigat pe ele doar 7.741 de lire sterline, punându-le la vânzare mult sub valoarea lor reală.

Bărbatul riscă cel puțin 5 ani de închisoare

Oficialii poliției spun că alte aproximativ 77 de articole au fost luate din magazinul palatului, în timp ce altele au fost furate din locuri precum dulapuri pentru personal, magazinul Queen’s Gallery și magazia ducelui de York.

CITEȘTE ȘI: Cine poate lucra pentru Regina Elisabeta: Testul inedit pe care trebuie să-l treacă

Hoțul a mai recunoscut și furtul unei medalie ”Companion of Bath” aparținând Maestrului Gospodăriei. Respectiva medalie a fost vândută online pentru 350 de lire sterline. Judecătorul de district Alexander Jacobs l-a eliberat Canto pe cauțiune condiționată. După ce va fi judecat procesul, tânărul riscă o pedeapsă cu închisoare, de cel puțin 5 ani.

Comentarii: