SANATATE

Cum îți poți îmbunătăți vederea: Ai nevoie doar de un pix

Foto: Pinterest.com

Vederea noastră se deteriorează cu timpul și este doar natural. Ceea ce putem face pentru a întârzia procesul este să avem alimente sănătoase, care sunt bune pentru vederea noastră și făcând niște exerciții zilnic. Aici intervine vechiul tău pix. Încercați aceste exerciții acasă folosind un pix pentru a vă îmbunătăți vederea.

Ține pixul la distanță

Ține un pix la 35 cm în fața nasului și apoi concentrează-te pe vârf. Cu ochii fixați pe vârful pixului, apropie-l de tine până ajungi să vezi dublu. Pentru a relaxa ochii, nu mișca stiloul, ci privește în depărtare și relaxează-ți pupilele timp de câteva secunde până când ești gata să faci acet lucru din nou. Repetă acest exercițiu de 30 de ori în fiecare zi, timp de 4-5 săptămâni pentru a putea observa un efect asupra vederii.

CITEȘTE ȘI: Ce dezvăluie ochii despre sănătatea ta: Semnele de care trebuie să ții cont

Inversează distanța pixului

În acest exercițiu, începeți prin a aduce pixul cât mai aproape de nas, până când imaginea este singură. S-ar putea să existe o oarecare oboseală a ochilor, dar nici atunci nu ar trebui să vezi o imagine dublă. Acum, menține pixul stabil în poziția sa, concentrează-ți încet ochii departe în depărtare și relaxează-ți ochii pentru câteva secunde. Apoi, uită-te înapoi la pix, ar trebui să fie o singură imagine și să stea așa timp de 3 secunde. Repetă acest lucru de 30 de ori în fiecare zi.

Pe lângă exercițiile de mai sus, este esențial să menții și un stil de viață sănătos. Iată câteva sfaturi diverse care îți vor fi utile.

  • Consumă fructe, nuci, semințe, ouă, legume verzi, pește etc.
  • Dormi suficient. Odihnește-ți ochii cu tampoane răcoritoare pentru ochi în fiecare zi dacă petreci mult timp în fața unui ecran din cauza serviciului.
  • Nu folosi lumini slabe în timp ce citiți și scăpați de luminile fluorescente.
  • Renunță la fumat.
  • Fă un control la ochi la fiecare 6 luni.

CITEȘTE ȘI: Puncte plutitoare care apar în fața ochilor: Ce spune acest lucru despre sănătatea ta

Pe lângă exerciții cu pixul, există și alte exerciții care te ajută să îți îmbunătățești vederea. Încălzește-ți palmele frecându-le și apoi încălzește-ți ochii timp de 5 secunde, de trei ori pe zi. Rotește ochii în cercuri, de 10 ori pe zi, mișcându-i în ambele direcții.

Comentarii: