LIFESTYLE

„Spartanii” de la kempo vor tot aurul din Tunisia!

„Tricolorii” de la kempo o țin din Campionat Mondial, în Campionat Mondial. Reveniți din Portugalia, de unde au câștigat titlul suprem la competiția rezervată echipelor, luptătorii români se pregătesc de concursul individual.

„Obiectivul nostru este să câștigăm cât mai multe medalii. Anul acesta, în contextul războiului din Ucraina, nu vor participa sportivii din Rusia și Belarus, și nu trebuie să fim ipocriți, acest lucru ne va ajuta”, spune Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo.

„Pregătirea este intensă, dură, spartană. Din Portugalia ne-am întors toți campioni mondiali, am jucat câte 12-14 meciuri pentru a putea urca pe primul loc. Ne așteptăm ca la mondialele din Tunisia să fie foarte mulți competitori. Sper să câștig centura mondială”, anunță campionul mondial Yammato Zaharia, component al echipei naționale de kempo a României.

CITEȘTE ȘI: Cum arată femeia cu CELE MAI LUNGI picioare din lume /FOTO-VIDEO Guinness Book

Se luptă de 30 de ani!

Veteranul lotului național de kempo este Mirel Drăgan, care practică acest sport de la 6 ani. Abia de puțin timp a reușit să-și convingă mama să-i urmărească meciurile.

„Împlinesc 30 de sport și nu m-am gândit niciodată să renunț, de 3 ani mi-am propus să mă retrag de la profesioniști și apoi să mai lupt la amatori 2-3 ani. Mama a avut o perioadă lungă în care nu s-a uitat la meciurile mele, dar de 3 ani a început să le urmărească. A spus că nu poate vedea cum mă bate cineva…”, mărturisește Mirel Drăgan, și el campion mondial și component al echipei naționale de kempo.

Comentarii: