NUTRITIE

Cum poţi învinge apatia de după prânz: Trei băuturi care te energizează, deşi nu au cofeină

besthealthmag.ca

Chiar dacă bei o cafea dimineața, se întâmplă ca după-amiaza să ai o cădere de energie, deși încă nu ți-ai terminat treburile. Dacă nu vrei să mai bei încă o cafea, iată ce băuturi îți pot reda energia pierdută!

Sucul de portocale

Dacă aveai impresia că sucul de portocale se bea în general la micul dejun, e bine să știi că îți poate da energia de care ai nevoie și după ora amiezii. E suficient să simți mirosul și deja o să te înviorezi, spun cercetătorii, potrivit clicksanatate.ro. Vitamina C din acest suc împreună cu zahărul natural conținut de portocală te vor pune pe picioare și vei reuși să îți îndeplinești în continuare sarcinile. În plus, având în vedere că încă ne aflăm în sezonul rece, vei obține protecție suplimentară împotriva răcelilor. E indicat ca sucul să fie natural, cu pulpă și fără zahăr adăugat.

CITEȘTE ȘI: Combinaţia anti-toxine: Beneficiile consumului de zeamă de lămâie cu ulei de măsline

Sucul de lămâie

Mai astringent decât sucul de portocale, cel de lămâie este la fel de revigorant și de eficient în restaurarea energiei pierdute. E cel mai bine să îl bei la scurt timp după prânz, deoarece lămâia ajută procesul de digestie și împiedică balonarea. Dacă nu poți bea un suc făcut exclusiv din lămâie, toarnă-ți un pahar mare cu apă rece și stoarce în el o lămâie. Nu doar vitalitatea și digestia vor avea de câștigat, ci și sistemul imunitar.

Apa de cocos

Săracă în carbohidrați și în zahăr, dar bogată în potasiu, apa de cocos hidratează foarte bine și reface nivelul lichidelor din corp, trezindu-ți energia adormită. De asemenea, este un bun diuretic natural, fiind recomandată mai ales persoanelor care au nisip sau pietre la rinichi și combate virușii care atacă sistemul imunitar.

CITEȘTE ȘI: De ce e bine să ţii o lămâie tăiată în dormitor. Bonus: Alte moduri în care lămâile îţi fac viaţa mai bună

Atenție:

Dacă simți că energia îți lipsește constant, pe termen lung, e posibil ca în corpul tău să existe un dezechilibru. Lipsa de somn, depresia, anemia, bolile de inimă, hepatita și alte afecțiuni pot cauza oboseală. E indicat să discuți cu medicul tău de familie, care îți va da cele mai bune recomandări.

Comentarii: