SANATATE

Cum poți trata durerea în piept – Remediile naturale care scad tensiunea arteriala și subțiază sângele

doxologia.ro

Pe lângă tratamentul recomandat de medic, anumite tratamente naturiste le pot fi utile persoanelor cu angină pectorală.

Atunci când miocardul (mușchiul inimii) nu primește suficient sânge îmbogățit cu oxigen, apare disconfortul sau durerea în piept, iar această durere se numește angină. Angina nu este o afecțiune în sine, ci un simptom principal al unei probleme apărute la inimă, cum ar fi cardiopatia ischemică, numită și boală cardiacă coronariană.

Angina se resimte de multe ori ca un fel de indigestie (mai ales în cazul anginei stabile). Persoana afectată poate avea simptome precum durere sau disconfort în piept, de obicei cu senzație de strânsoare, însoțită uneori și de durere în brațe, gât, maxilar, umăr sau spate. Alte simptome sunt greaţa, oboseala, respirația scurtată, anxietatea, transpirația și amețeala.

Pe lângă tratamentul convențional, recomandat de medic, există și remedii din natură, anumite plante, care le pot fi de folos pacienților cu angină pectorală. Totuși, înainte de a-ți administra orice fel de tratament naturist, e indicat să ceri sfatul medicului tău curant, pentru că unele plante pot interfera cu tratamentul medicamentos recomandat de acesta.

Ce tratamente naturiste sunt indicate pentru angina pectorală?

Angina pectorală la pacienții cu boală cardiacă ischemică este de obicei tratată cu succes cu medicamente anti-ischemice și intervenții coronariene percutanate sau chirurgicale. La unii pacienți, totuși, atacurile de angină nu sunt prevenite printr-un tratament medical optim și leziunile coronariene sunt considerate nepotrivite pentru revascularizare coronariană. Acești pacienți cu angină refractară prezintă simptome recurente, invalidante, care limitează semnificativ activitățile zilnice.

Prevalența exactă a anginei refractare nu este cunoscută. Cu toate acestea, numărul de pacienți cu angină pectorală nepotriviți pentru intervenții coronariene este probabil să crească în viitor, în special din cauza supraviețuirii prelungite a pacienților cu leziuni coronariene extinse și complexe, adesea deja tratați prin proceduri multiple de revascularizare coronariană.

Deși au fost propuse mai multe tratamente alternative pentru angina pectorală refractară, există câteva remedii naturiste care dau rezultate în angina pectorală.

Având în vedere natura gravă a anginei, este esențial să mergi la medic în gestionarea afecțiunii. S-a demonstrat că tratamentele medicale tradiționale bazate pe nevoile și condițiile unice ale unui individ reduc mortalitatea atunci când sunt aplicate în mod corespunzător. Există câteva terapii alternative care pot suplimenta tratamentul prescris, dar reține că până acum, suportul științific pentru aceste terapii este limitat, potrivit doc.ro.

Plante care ajută în angina pectorală

Fitoterapia în cazul anginei se bazează pe folosirea a numeroase remedii, a căror funcție principală este împărțită în mai multe clase:

  • Plante care pot regla colesterolul, prevenind formarea plăcilor de aterom în artere, care declanșează angina pectorală.
  • Plante cu efecte vasodilatatoare, care ajută arterele să se dilate și care permit ca sângele să circule mai bine în aceste vase, oferind o irigare mai bună a mușchiului inimii cu sânge bogat în oxigen.
  • Plante cu efecte analgezice, care pot calma simptomele anginei, cum este cazul durerii în zona toracelui.

Dacă vrei să apelezi la plante medicinale pentru a ușura angina pectorală, discută cu medicul tău curant sau cu un fitoterapeut, care îți poate explica modul de administrare și dozele recomandate, precum și contraindicațiile ori proprietățile acestora.

Iată ce remedii naturiste sunt de ajutor în angina pectorală!
Printre plantele folosite pentru a gestiona angina pectorală se numără:

CITEȘTE ȘI: Poți să știi dacă ai probleme cu inima: Testul simplu pe care îl poți face chiar la tine acasă

Păducelul

Păducelul este adeseori folosit de medicii fitoterapeuți pentru hipertensiunea arterială, mai ales că s-a descoperit în urma unor studii preliminare că planta ajută funcția cardiacă în cazul pacienților cu boală cardiovasculară.

Totuși, sunt necesare mai multe studii pentru a susține aceste proprietăți ale plantei. Păducelul poate provoca reacții adverse și poate interacționa cu alte medicamente, așa că nu îl lua fără supravegherea medicului.

Anghinarea

Datorită substanțelor active pe care le conține, principala trăsătură a acestei plante este capacitatea ei de a reduce colesterolul crescut, de a scădea tensiunea arterială și de a preveni ateroscleroza. Există suplimente care conțin extract de frunze de anghinare, iar studiile indică faptul că acest extract poate să ajute la creșterea colesterolului bun (HDL) și la scăderea colesterolului rău (LDL). Extractul de anghinare se găsește sub formă de capsule, tablete și tincturi.

Ghimbirul

Ghimbirul are efecte antiinflamatoare și antioxidante și poate să ajute la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului, a trigliceridelor și la prevenirea cheagurilor de sânge. În plus, este un anticoagulant natural, adică poate să subțieze sângele, și previne, deci, formarea cheagurilor de sânge.

Poți consuma ghimbirul în diverse preparate culinare sau poți lua suplimente cu ghimbir. Este recomandat ca persoanele care iau medicamente anticoagulante să evite suplimentele pe bază de ghimbir.

Ceaiul verde

Ceaiul verde are multe efecte benefice, cum ar fi faptul că subțiază sângele, tonifică mușchiul inimii și protejează împotriva anginei pectorale. În plus, poate reduce riscul de boală cardiovasculară. Studiile arată că ceaiul verde poate regla colesterolul total, colesterolul LDL și trigliceridele, adică unii dintre principalii factori de risc pentru bolile cardiovasculare, cum ar fi cardiopatia ischemică și accidentul vascular cerebral.

De asemenea, ceaiul verde crește mult capacitatea antioxidantă a sângelui, ceea ce protejează particulele de LDL (lipoproteinele cu densitate mică) împotriva oxidării, despre care știm că este unul dintre factorii care contribuie la boala cardiacă.

Usturoiul

Anumite componente din usturoi îi oferă acestei plante proprietăți antitrombotice, adică de prevenire a formării cheagurilor de sânge. O analiză amplă din 2013 a sugerat că administrarea usturoiului ar putea preveni bolile de inimă, iar un studiu publicat în 2012 a arătat că extractul de usturoi, combinat cu coenzima Q10, a încetinit progresia aterosclerozei.

Atât usturoiul proaspăt, cât și suplimentele ori capsulele cu usturoi pot fi folosite ca tratament naturist contra problemelor la nivelul inimii, cum este și angina pectorală, Nu uita, e bine ca mai întâi să întrebi medicul curant dacă ai voie să iei aceste suplimente.

CITEȘTE ȘI: Fructul care îți păstrează inima sănătoasă și te face mai inteligent

Kudzu (Pueria lobota)

Această plantă este folosită de secole în medicina chineză pentru a trata bolile de inimă. Câteva studii clinice au indicat că kudzu poate reduce frecvența anginei la oameni, dar studiile au fost deficitar concepute. Așa că este nevoie de mai multe cercetări. Atenție! Kudzu poate provoca reacții adverse și poate interacționa cu alte medicamente. De asemenea, poate avea efecte asemănătoare hormonilor și poate agrava boala hepatică. NU lua kudzu fără supravegherea medicului.

Terminalia arjuna

Este o plantă utilizată în medicina ayurvedică. În urma unui studiu, se pare că aceasta ar fi la fel de eficientă ca mononitratul de izosorbid în reducerea numărului de atacuri de angină și creșterea capacității de efort.

Suxiao jiuxin wan

Planta este utilizată pe scară largă în China pentru angina pectorală. Un studiu a constatat că suxiao jiuxin wan a îmbunătățit măsurătorile ECG și a redus simptomele și frecvența atacurilor de angină acută în comparație cu nitroglicerina1. Totuși, dovezile rămân slabe din cauza calității metodologice..

Comentarii: