NUTRITIE SANATATE

Cum putem folosi dovleacul pentru un plus de gust? Simplu: Dulceață din dovleac copt

steamykitchen.com

Dovleacul poate fi folosit într-o varietate de rețete delicioase, fie copt, fie prăjit în tocana sau folosit pentru prepararea supelor-cremă, însă cel mai sănătos este cel pregătit la aburi, în scopul de a obține substanțe nutritive maxime. Se poate de asemenea utiliza în prepararea plăcintelor, clătitelor, dulcețurilor, cremelor sau chiar pentru umplerea pastelor italiene ravioli.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun dovleac copt – Rețeta care îl transformă într-un desert fenomenal

Cum putem folosi dovleacul pentru un plus de gust? Simplu: Dulceață din dovleac copt

Un mod inedit de a folosi dovleacul este dulceața, mai ales dacă acesta este combinat cu alte fructe gustoase.

Pentru a prepara 3 borcane de dulceață avem nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kg miez de dovleac, copt și răcit
  • sucul de la 4 portocale
  • 800 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Cum putem folosi dovleacul pentru un plus de gust? Simplu: Dulceață din dovleac copt

Mod de preparare:

Punem la fiert sucul de portocală împreună cu zahărul, scorțișoara, zahărul vanilat și amestecăm.

Când începe să fiarbă, adăugăm dovleacul copt, amestecăm bine și și mai lăsăm la foc aproximativ 30 minute, amestecând din când în când.

CITEȘTE ȘI: Tartă de dovleac: Desertul fin și savuros, care este și o sursă de vitamine și substanțe nutritive

Când dulceața s-a legat, o lăsăm puțin la răcorit, apoi o turnăm în borcanele spălate și sterilizate.

Întoarcem borcanele cu susul în jos și le lăsăm până se răcesc.

Comentarii: