RELATII

Cum să alegi cel mai bun lubrifiant: Detaliile care fac diferenţa

Foto: Pinterest.com

Probabil că ai observat deja pe piață existența mai multor tipuri de lubrifianţi, printre care cele ce-ți oferă o senzație de căldură în timpul actului sexual. Acestea de fapt îți pun sângele mai bine în mișcare și stimulează terminațiile nervoase, pentru a pregăti zona respectivă în vederea atingerilor și frecușului.

Citește în continuare cum să alegi un lubrifiant cu efect de încălzire și la ce anume trebuie să fii atentă.

1. Ține cont de faptul că lubrifianții cu efect de încălzire nu sunt pentru toată lumea

Dacă ai tendința să fii mai sensibilă sau simți o senzație de arsură când introduci orice în vagin, fie chiar și penisul partenerului, un tampon sau orice altceva și dacă ai vaginism, ar trebui să eviți acest tip de lubrifiant, recomandă feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Sfaturi pentru o viață sexuală normală: Care sunt cauzele vaginului uscat

2. Alege un lubrifiant pe bază de apă

În acest fel, dacă ai vreo reacție alergică, îl poți spăla sau curăța imediat. În plus, nu riști să atace latexul prezervativului.

3. Verifică ingredientele, mai ales dacă ești alergică la scoțișoară

Scorțișoara se găsește în componența multor lubrifianţi, deci dacă ai vreo problemă cu ea, atunci verifică de fiecare dată eticheta, pe care oricum e bine s-o citești oricând.

4. Testează lubrifiantul pe alte zone

Încearcă să aplici un pic de lubrifiant mai întâi pe sfârcuri sau chiar buze, pentru a vedea dacă ai vreo reacție alergică la el. Dacă simți orice fel de disconfort, lasă-l deoparte și nu-l mai folosi pe zona inghinală, altfel poți continua nestingherită.

5. Dacă ai tendința să faci infecții vaginale sau urinale, evită lubrifianţii

De fiecare dată când adaugi ceva pe zona și așa sensibilă a organelor genitale, modifici echilibrul de bacterii vaginale, ceea ce îți crește riscul de a te alege cu o infecție. În acest sens, lubrifianții pe bază de apă, cu efect de încălzire, nu te predispun neapărat la o infecție, cel puțin nu la fel de mult precum cei care conțin miere sau glicerină.

CITEȘTE ȘI: Specialiştii ştiu de ce are nevoie vaginul pentru a fi sănătos: NU purtaţi lenjerie intimă!

6. Fă-ți un plan de rezervă

Dacă ai impresia că suferi o reacție alergică de la lubrifiant, spală-te imediat cu multă apă și un săpun cu PH neutru și eventual aplică extern un pic de betadină, în funcție de gravitatea reacției, apoi ia o pastilă antihistaminică și aplică local un pachet de gheață, pus deasupra unui prosop. De asemenea, te mai poate ajuta o cremă cu hidrocortisol.

Cu toate acestea, dacă lubrifiantul este deja în interiorul tău, nu este recomandat să faci dușuri vaginale sau să introduci orice altceva înauntru, deoarece poți împinge substanțele și îți poți face mai mult rău decât bine. Dacă după un duș extern durerea nu se atenuează, poți lua un ibuprofen, iar dacă după câteva ore încă te deranjează sau începi să sângerezi, trebuie să-ți suni medicul ginecolog sau pe cel de familie, pentru o programare de urgență.

Comentarii: