SANATATE

Cum să alini durerea cauzată de crizele de sciatică: Remediile pe care le poți încerca la tine acasă

blog.naipocare.com

Statul pe scaun timp indelungat aduce cu el o multime de neplaceri, iar crizele de sciatica sunt, probabil, cel mai greu de suportat.

Cand ai un job care te obliga la sedentarism si cum in ultima vreme multi au lucrat mai mult de acasa, o criza de sciatica este doar o chestiune de timp. Tot mai multi se plang deja de dureri cumplite in zona inferioara a spatelui, care coboara spre solduri, fese si picioare, pe o parte sau pe alta a corpului ori chiar pe amandoua deodata. Aceste dureri cumplite apar mai ales in cazul celor care stau prea mult pe un scaun sau alt obiect de mobilier care nu le asigura suficient suport pentru spate.

Remedii contra durerilor sciatice

Daca te numeri printre cei pe care prea multa munca ii calca pe nervul sciatic, afla ca ai la indemana cateva remedii pe care le poti incerca la tine acasa.

Atentie, insa! Nu le incercati daca aveti un istoric ce implica hernie de disc sau alte leziuni la nivelul coloanei. Nu fortati nicio limita cand incercati remediile, deoarece nu este bine sa te joci cu coloana vertebrala! Aceste metode sunt menite doar sa aline durerile, nu trateaza inflamatia si nu vindeca.

CITEȘTE ȘI: Dureri de picioare: Semnalează o boală cronică sau ceva trecător? La ce să fii atent

Fa miscare atat cat poti

Miscarea este cea mai buna preventie pentru crizele de sciatica si daca stai nenumarate ore la birou ar fi bine sa iti amintesti sa te ridici si sa te plimbi macar 10 minute pe ora, recomanda acasa.ro. Daca nu ai facut-o la timp si ai ajuns sa nu poti sta nici drept, nici aplecat, ci indoit la un unghi determinat doar de acel prag in care durerea devine insuportabila, poti incerca sa contraataci cu cateva exercitii fizice.

Este suficient sa te plimbi, daca durerile nu iti permit mai mult. Apoi, poti incerca si cateva miscari de aerobic, cu conditia sa nu fie (prea) dureroase. Miscarea stimuleaza eliberarea de endorfine, iar acestea vor reduce perceptia durerii

Miscari de stretching

Exercitiile care vor intinde zona soldurilor sunt cele mai indicate; ele vor produce caldura dupa mai multe repetari si vor alina, astfel, durerea. Amintiti-va sa nu fortati prea mult! Cam toate miscarile de stretching sunt excelente pentru flexibilitatea spatelui si a coloanei.

Alternanta rece-cald pe zona dureroasa

Compresele reci si cele calde pot alina durerea provocata de inflamarea nervului sciatic. Gheata ajuta la reducerea inflamatiei, iar caldura va stimula circulatia sangelui in zona afectata, ceea ce va grabi vindecarea.

Alternanta rece-cald ajuta si la ameliorarea spasmelor musculare care insotesc deseori crizele de sciatica. Aplicati gheata timp de 15 minute o data pe ora, iar compresele calde tot 15 minute, la 2-3 ore; folositi mereu o bariera intre gheata si piele, pentru a nu crea de alte probleme, si nu dormiti niciodata in timpul terapiei.

CITEȘTE ȘI: Pe burtă sau într-o parte? Care e cea mai bună poziție pentru a avea parte de un somn odihnitor

Bonus:

Daca din cauza durerilor nu mai reusiti sa stati nici la orizontala si sa dormiti, folositi o perna ca suport pentru genunchi atat cand stati pe spate, cat si pe o parte. Astfel veti mentine detensionata zona dureroasa si ar trebui sa reusiti sa va odihniti, avand in vedere ca si somnul este un bun “medicament” atunci cand ne luptam cu diferite afectiuni.

Comentarii: