Cum să elimini definitiv zahărul din dieta ta – 9 sfaturi practice. Zahărul rafinat și adăugat este una dintre principalele cauze ale inflamațiilor, poate duce la dezvoltarea cancerului, diabetului, depresiei și a multor alte probleme de sănătate. Provoacă dependență de alimente, acnee, tulburări de dispoziție și multe altele. Ce este trist este că zahărul se găsește în TOATE produsele alimentare.
Pentru a elimina zahărul din dieta ta și a vindeca mai multe probleme decât îți poți imagina, iată ce trebuie să știi și să faci pentru a-l elimina din viața ta și a te bucura de dulciuri într-un mod mult mai sănătos:
Elimină toate zaharurile adăugate
Aceasta include siropul de trestie evaporat (care este zahăr obișnuit care a fost evaporat, nu rafinat), zahărul de cocos (care are un indice glicemic scăzut, dar este totuși o sursă de zaharuri adăugate care pot crea dependență și pofte), siropuri precum siropul de arțar, melasa, agave, siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză, zahărul brun, zahărul din curmale, nectarul de cocos și toate sucurile de fructe (care sunt zaharuri simple care nu conțin fibrele prezente în fructele obișnuite).
CITEȘTE ȘI: Cum îți poate fi afectat nivelul zahărului în sânge de schimbările meteorologice
Când cumpărați lapte vegetal, cumpărați întotdeauna lapte neîndulcit. În loc de cereale cu zaharuri adăugate, alegeți fulgi de ovăz simpli și gătiți-i cu puțin sos de mere neîndulcit pentru a-i îndulci în mod natural. Stevia este, de asemenea, excelentă, deoarece provine dintr-o plantă și este în mod natural fără zahăr.
Mâncați o cantitate mică de fructe proaspete când vi se face poftă
Dacă aveți poftă de zahăr, consumați-l sub formă de fructe proaspete, dar păstrați porțiile mici și încercați să alegeți fructe de pădure, care au mai puțin zahăr decât alte fructe.
Este mai bine să alegeți fructele proaspete în locul celor uscate, deoarece fructele uscate nu conțin apă care să vă sature rapid și este ușor să exagerați cu consumul lor. Folosiți fructele uscate ca un mic adaos la fulgi de ovăz sau numai pentru ocazii speciale, cum ar fi deserturile crude.
Concentrați-vă pe alimentele integrale
Cerealele integrale nu conțin zahăr și alte ingrediente inutile, ceea ce le face mult mai bune pentru organismul dumneavoastră. Încercați să mâncați mai multe legume pentru a ajuta organismul să renunțe la pofta de dulciuri, precum și mai multe legume și proteine vegetale. Când aveți poftă de dulce, mâncați un bol mic de fructe în loc de o bară de cereale cu zahăr sau o cutie de biscuiți.
Consumați mai multe alimente sărate
Consumul de preparate sărate în locul preparatelor dulci obișnuite poate fi o modalitate excelentă de a reduce în mod natural zahărul adăugat din dieta dvs. și, în același timp, de a preveni pofta de dulciuri.
Consumați mai multe salate (și alimente crude în general)
Salatele sunt bogate în apă, fibre și legume dulci în mod natural, cum ar fi morcovii, roșiile, ardeii roșii și legumele cu frunze verzi, cum ar fi salata română și spanacul. Consumul mai multor salate vă poate ajuta în mod natural să eliminați zaharurile din dieta dvs. și este o modalitate excelentă de a vă face să doriți alimente mai sănătoase în locul celor zaharoase.
Consumați alge marine
Algele marine sună dezgustător, dar sunt de fapt foarte sănătoase. De asemenea, sunt extrem de utile în reducerea poftei de zahăr, datorită conținutului ridicat de crom.
Cromul este un mineral care scade răspunsul glicemic și poate ajuta la prevenirea poftei de zahăr în general. Încercați să folosiți pudră de spirulină în smoothie-ul dvs. sau optați pentru rulouri nori în loc de tortilla. Algele marine sunt, de asemenea, o sursă puternică de fier și clorofilă și pot ajuta la detoxifierea ficatului de toxine.
Renunță la grâu
Chiar dacă nu ești intolerant la gluten, grâul are de fapt un indice glicemic incredibil de ridicat și nu este cea mai sănătoasă sursă de cereale pentru dieta ta. În loc să mănânci pâine obișnuită din grâu, optează pentru pâine din secară, spelt, orz sau cereale germinate (care nu conține făină și are un indice glicemic scăzut).
Consumați acizi grași omega
Acizii grași omega-3 se găsesc în abundență în alimentele vegane, cum ar fi chia, inul, cânepa, nucile și fructele de acai. Consumul de acizi grași omega-3 prin aceste alimente este o modalitate excelentă de a vă optimiza glicemia, de a combate foamea și de a trata inflamațiile cauzate de zaharurile rafinate și alimentele de origine animală din dieta dumneavoastră.
Acizii grași omega-3 se găsesc și în alge precum spirulina și algele albastre-verzi (de unde peștii își obțin de fapt acizii grași omega). Chia, inul și cânepa sunt, de asemenea, bogate în fibre, care vă pot ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp decât alimentele zaharoase.
CITEȘTE ȘI: 30 de zile fără zahăr: Iată ce se întâmplă cu corpul tău
Consumați legume coapte
Legumele coapte sunt dulci și delicioase, fără adaos de zahăr. Sunt bogate în fibre, apă, potasiu, vitamine B, magneziu și zaharuri naturale care sunt eliberate foarte lent în fluxul sanguin.
Toate legumele vă ajută să aveți mai puține pofte de zahăr, așa că asigurați-vă că consumați o combinație de legume verzi, împreună cu legume coapte, pentru a vă asigura că primiți suficientă cantitate pe parcursul zilei.
Comentarii:









