REVIEW

Cum să elimini mirosul urât din frigider cu ajutorul cafelei sau al altor remedii naturale

Mirosul din frigider este neplăcut? De vină pot fi alimentele învechite sau cu miros puternic. De asemenea, mirosul din frigider poate fi cauzat de mucegaiuri dezvoltate de fructe și legume uitate prin frigider cine știe de când. Pe lângă mirosul urât din frigider, există și riscul de infecții bacteriene. Așadar, ia măsuri rapid!

Alimentele trebuie depozitate corect în frigider, nu aruncate de-a valma și uitate cu săptămânile. În plus, curăță periodic frigiderul, măcar o dată la 3 luni, cu apă și oțet, pentru a scăpa de mirosurile puternice.

Iată câteva remedii care ajută la prevenirea și îndepărtarea mirosului neplăcut din frigider.

Elimină mirosul din frigider cu remedii naturale

Bicarbonatul de sodiu

Pune un castron cu bicarbonat pe un raft din frigider și lasă-l să acționeze câteva ore. Mirosul din frigider se va diminua semnificativ.

Oțetul

Ajută la neutralizarea mirosului urât din frigider. Spală bine frigiderul cu o soluție din apă și oțet, apoi pune o cană sau un bol cu oțet pe unul dintre rafturi. Mirosurile neplăcute vor fi ținute la distanță.

CITEȘTE ȘI: Ai grijă de sănătatea familiei tale: Cât de des trebuie spălat frigiderul

Sucul de lămâie

Elimină mirosurile puternice de pește și usturoi, potrivit csid.ro. Și sucul de portocale, grepfrut sau mandarine este la fel de eficient.

Pune câteva felii de lămâie pe o farfurie și plaseaz-o pe un raft în frigider. Sau stoarce o lămâie și pune sucul într-o ceașcă pe care să o ții neacoperită în frigider. Acesta va absorbi de minune mirosurile neplăcute.

Făina de ovăz

Ținută într-un vas de aluminiu în frigider ajută la eliminarea mirosurilor puternice, acoperind totodată mirosul neplăcut de mâncare.

Făina de ovăz nu conţine gluten şi are numeroase beneficii. De ce e bine să o consume diabeticii

Cafeaua proaspăt măcinată

Este, de asemenea, un bun remediu pentru mirosul din frigider. Pune câteva linguri de cafea măcinată într-un recipient fără capac și plasează-l pe un raft în frigider. Cafeaua acoperă mirosul de mâncare.

Cărbunele

Este foarte eficient împotriva mirosurilor foarte puternice din frigider, care nu pot fi eliminate nici măcar cu soluțiile chimice din comerț.

Pisează câteva comprimate de cărbune, pune pudra într-un bol în frigider și setează temperatura la minimum. Ține ușa frigiderului închisă timp de 3 zile. Cărbunele va absorbi orice miros de carne stricată sau legume putrezite.

CITEȘTE ȘI: Alimentele pe care să NU le ții în frigider pentru a nu-și pierde gustul sau aspectul

Condimente precum cuișoarele, scorțișoara sau ienibaharul sunt excelente pentru înlăturarea mirosului neplăcut din frigider. Pune 2-3 bețe de scorțișoară și 10 cuișoare pe o farfuriuță în frigider. Acestea vor acoperi cu succes mirosurile de mâncare.

Uleiul esențial de mentă

Este un alt remediu eficient pentru îndepărtarea mirosului urât din frigider. Înmoaie 2-3 dischete demachiante în ulei esențial și pune-le pe o farfurie pe care să o ții pe un raft în frigider. Pentru rezultate excelente, încearcă să nu deschizi ușa frigiderului timp de o zi.

Comentarii: