REVIEW

Cum să îndepărtezi o pată de grăsime de pe o haină în doar câteva minute: Soluțiile aflate la îndemâna oricui

FOTO: Getty Images

Cum să îndepărtezi o pată de grăsime de pe o haină în doar câteva minute: Soluțiile aflate la îndemâna oricui. O zi frumoasă și senină poate fi întunecată de o pată de grăsime pe hainele care strălucesc la soare. Din nefericire, de multe ori nici măcar nu observăm când și în ce împrejurări ne murdărim hainele. Dar nu este cazul să ne panicăm. Totul poate fi reparat dacă urmați reguli simple și acționați cu atenție.

Iată cinci metode eficiente de îndepărtare a petelor de grăsime proaspete și vechi de pe haine cu produse ieftine și accesibile, care se găsesc în fiecare bucătărie.

Cum să îndepărtezi o pată de grăsime de pe o haină în doar câteva minute: Soluțiile aflate la îndemâna oricui

Încercați să spălați petele proaspete și nu așteptați ca grăsimea să se infiltreze în țesătură. Astfel, puteți scăpa de murdărie mult mai ușor și mai repede.

Întotdeauna înmuiați hainele în apă caldă înainte de a le spăla. Rețineți că va fi mai dificil să îndepărtați pata în apă caldă și rece. Așa că alegeți mediul optim. Nu experimentați metodele populare pe țesăturile din mătase, sintetice și nailon. Este mai bine să duceți imediat hainele la curățătorie sau să folosiți produse chimice speciale.

CITEȘTE ȘI: Hainele pe care să NU le pui la spălat împreună: Nu e vorba despre haine colorate și albe

Nu uitați să testați mai întâi fiecare detergent pe o suprafață mică de țesătură. Da, durează mai mult, dar apoi nu trebuie să aruncați lucrul preferat, recomandă actualno.com.

Citiți cu atenție compoziția preparatelor chimice pentru îndepărtarea petelor. Dacă sunt prezenți agenți de înălbire, acestea nu pot fi folosite pe țesăturile colorate. Citiți eticheta hainelor. De obicei, producătorul scrie recomandări pentru spălarea unui anumit tip de țesătură.

Săpunul de rufe

Săpunul de rufe este considerat cel mai simplu mod de a îndepărta atât petele proaspete, cât și pe cele vechi de grăsime. Înmuiați un săpun în apă, aplicați-l pe zona contaminată și lăsați-l timp de 12 ore. După ce produsul este bine absorbit de țesătură, trebuie să clătiți hainele în apă caldă.

Soluție din oțet

Amestecați câteva picături de oțet în proporție de 1:1 cu apă, apoi înmuiați pata în soluție timp de 10-15 minute. Apoi spălați hainele ca de obicei.

Amidon

Pentru a îndepărta o pată veche de grăsime, dizolvați amidonul în apă, încălziți-l și înmuiați hainele în acest lichid timp de zece minute. Apoi spălați țesătura. Astfel, puteți scăpa de murdăria de pe diverse haine: blugi, jachete etc.

Sarea

Sarea de masă obișnuită poate îndepărta eficient petele de grăsime, în special de pe bumbac. Presară abundent locul murdar cu sare și, după 15 minute, freacă ușor pata cu o perie. Clătiți apoi hainele în apă caldă.

CITEȘTE ȘI: Condimentul pe care să îl pui în mașina de spălat: Luminozitatea țesăturilor se restabilește rapid

Coca Cola

Da, da, binecunoscuta băutură nu numai că curăță bine țevile de apartament, dar poate ajuta și la eliminarea petelor enervante de grăsime. Înmuiați hainele murdare în 2-3 litri de Coca Cola și lăsați-le timp de 2-3 ore. Apoi, spălați articolul în mașina de spălat.

Comentarii: