FRUMUSETE

Cum să îți dai seama dacă îți cade părul mai mult decât este normal: Semnele la care trebuie să fii atent

netdoctor.co.uk

Numărul firelor de păr căzute depinde de mulți factori și de multe ori nu reprezintă un motiv de îngrijorare, însă în unele cazuri te poți confrunta cu rărirea părului fără să-ți dai seama. Există câteva metode care te vor ajuta să evaluezi dacă în cazul tău este vorba de căderea normală a părului sau de o cădere accelerată, care ar trebui să te îngrijoreze.

Trebuie să ai în vedere și ritualul tău de îngrijire. Toate aceste metode funcționează dacă ai obiceiul să te piepteni cel puțin o dată pe zi. Dacă te piepteni iar, așa cum se întâmplă adesea în cazul părului creț, sau îți ții părul mult timp prins în coadă sau împletituri și nu te piepteni regulat, la prima spălare sau la prima periere vei observa o cădere masivă a părului.

Acest lucru se întâmplă pentru că firele căzute în mod normal în fiecare zi nu sunt eliminate treptat, ci rămân prinse în păr și sunt îndepărtate toate odată.

Iată 7 semne care arată că îți cade mai mult păr decât este normal:

Trage ușor de păr

O modalitate de a-ți da seama dacă pierzi mai mult păr decât ar fi normal este să prinzi o șuviță de aproximativ 60 de fire de păr și să tragi ușor. Dacă te confrunți cu o cădere normală, nu ar trebui să ai în mână mai mult de trei fire, potrivit eva.ro.

CITEȘTE ȘI: Lipsa de energie, tulburările menstruale, căderea părului: Boala silențioasă care afectează multe femei

Urmărește cât păr îți cade după ce te speli pe cap

Este firesc să găsești fire de păr căzute după ce te speli pe cap, mai ales dacă te piepteni după spălare. Dar dacă observi des mult păr în cadă sau pe jos, este un semn că ai putea pierde mai multe fire decât este normal.

Încearcă să numeri firele

O altă modalitate de a determina cât păr îți cade este să te piepteni timp de 60 de secunde și să numeri firele care au căzut. Este normal să găsești în jur de zece fire, dar dacă numărul este mai mare, ai putea să te confrunți cu căderea excesivă a părului.

Măsoară grosimea cozii

Un semn important al căderii excesive a părului este subțierea cozii. Deși probabil nu vei observa la primele semne de cădere, acest factor poate indica o cădere semnificativă a părului. Măsoară regulat circumferința cozii la bază cu ajutorul unei ațe sau al unui centimetru. Astfel vei putea monitoriza grosimea cozii și îți vei da seama când apar schimbări importante.

Verifică scalpul

Dacă ai observat că îți cade mai mult păr decât este normal, dar rărirea nu este una vizibilă, verifică scalpul. Căderea părului numai în anumite zone ale scalpului este o problemă comună. În cazul în care îți ții părul prins în cozi strânse, te poți confrunta cu cădere pe linia părului, din cauza forței de tracțiune care acționează la nivelul rădăcinilor.

CITEȘTE ȘI: Trebuie să ştii: Alimentele care previn şi tratează căderea părului

Analizează lățimea cărării

Un alt indiciu al căderii excesive a părului este lărgirea cărării. Dacă se vede tot mai mult scalp printre firele de păr de la nivelul cărării, este un semn că pierzi mai mult păr decât ar fi normal.

Numără firele găsite pe pernă

Este normal să pierzi între cinci și 20 de fire de păr în timp ce te întorci de pe o parte pe alta de-a lungul nopții, mai ales dacă dormi pe o față de pernă din bumbac. Este un semnal de alarmă dacă numeri mai mult de 20 de fiere de păr pe perna ta în fiecare dimineață.

Comentarii: