REVIEW

Cum să îți depozitezi corect gențile și pantofii

Pantofii și poșetele sunt accesoriile preferate ale femeilor. De la sezon la sezon, colecțiile de astfel de accesorii sunt actualizate în garderobele doamnelor și primesc tot mai multe piese. Însă pentru a le păstra cât mai mult timp în stare bună, trebuie să știți cum să le întrețineți și să le depozitați corect, mai ales pe cele pe care le purtați mai rar.

Întreținerea accesoriilor înseamnă curățare frecventă cu produse speciale pentru fiecare material și depozitare în condiții optime, pentru a evita deteriorarea materialelor, tălpilor, cataramelor metalice dar și deformarea lor.

Iată câteva reguli simple care te vor ajuta să îți păstrezi accesoriile bune de purtare, timp îndelungat.

  • Ai grijă ca încălțămintea să fie mereu curățată după fiecare purtare. Nu lăsa pantofii cu noroi sau urme de stropi pe suprafață. Mai târziu va fi mult mai greu să-i cureți pentru că murdăria și alte substanțe se vor usca și vor pătrunde mai mult în material. Mai ales atunci când vorbim despre pantofi din piele trebuie să știi că este indicat să-i ștergi de praf cu cârpă curată și moale, pentru a nu-i zgâria. Același lucru trebuie să faci și cu gențile. Nu lăsa praful să pătrundă în material.
  • Depozitează gențile și pantofii pentru sezonul următor într-o încăpere cu temperatură constantă, ferite de lumina soarelui sau de umiditate, pentru a nu se decolora sau a se produce transferul culorilor din cauza umidității.
  • Păstrează pliculețele cu dioxid de siliciu pe care le găsești în interiorul produselor cumpărate. Acestea absorb umiditatea și îndepărtează mirosurile neplăcute.
  • Sortează încălțămintea și gențile pe categorii și depozitează-le separat. Astfel îți va fi mai ușor să le găsești pe cele de care ai nevoie, mai ales atunci când te grăbești.
  • Păstrează încălțămintea și gențile pe care le porți mai rar cu ghemotoace de hârtie sau textile în interior, pentru a nu se deforma. De exemplu, dacă ai un rucsac de dama de la Fashion Days, acesta își va păstra forma elegantă dacă îl depozitezi în condiții adecvate.
    De asemenea, încearcă să nu le depozitezi una peste alta sau înghesuite pentru că vei risca să le modifici forma. Pentru încălțăminte poți folosi și dispozitive speciale din plastic sau lemn care imită perfect forma piciorului.
  • Încearcă să depozitezi atât gențile cât și încălțămintea pe rafturi sau în suporturi speciale.
  • Pentru modelele cu accesorii metalice, învelește aceste zone în hârtie pentru a evita oxidarea lor.

Dacă vei urma aceste câteva reguli simple, te vei putea bucura de modelele preferate de genți și pantofi pentru mult timp și nu vei regreta investițiile substanțiale. Mai mult decât atât, vei face și economie în buget pentru că nu va mai fi nevoie să îți cumperi altele noi în fiecare sezon.

Comentarii: