REVIEW

Cum să mărești viteza de funcționare a telefonului tău: Trucurile care îl ajută să funcționeze ca și când ar fi nou

Repornirea telefonului, printre altele, este o mișcare necesară pentru a menține viteza telefonului. Cu toate acestea, o singură dată pe săptămână, așa cum sugerează mulți oameni, s-ar putea să nu fie suficientă.

De asemenea, s-ar putea să doriți să vă gândiți la actualizarea aplicațiilor și a noilor versiuni ale Android, dacă telefonul dumneavoastră are o capacitate de memorie redusă. Noile actualizări ar putea face mai mult rău decât bine dispozitivului dumneavoastră, potrivit brightside.me.

Reporniți telefonul de 3 ori pe săptămână

Memoria RAM a telefoanelor noastre devine din ce în ce mai plină pe măsură ce continuăm să folosim și descărcăm aplicații noi. Singura soluție pentru a elibera spațiu, astfel încât telefonul nostru să funcționeze mai rapid este să îl repornim de 3 ori pe săptămână. În acest fel, toată memoria RAM este eliminată și puteți porni proaspăt. Pentru a ușura lucrurile, puteți seta repornirea automată pentru zilele și orele dorite utilizând meniul de setări.

CITEȘTE ȘI: Cum îți poți încărca telefonul dacă nu ai încărcătorul la tine

Actualizați aplicațiile numai utilizând Wi-Fi

Nu este un secret că actualizarea aplicațiilor dumneavoastră este esențială, dar nu ar trebui să o faceți atunci când utilizați datele. Acest lucru se datorează faptului că multe aplicații au dimensiuni prea mari și consumă datele dumneavoastră foarte repede, ceea ce încetinește performanța telefonului. Puteți remedia problema accesând setările dumneavoastră și alegând Wi-Fi ca singură modalitate de actualizare a aplicațiilor. Cel mai bine este să nu vă folosiți datele pentru a actualiza aplicații care depășesc 100 MB.

Dacă utilizați un ecran ambient, opriți-l

Aceasta este o caracteristică excelentă care vă permite să vedeți notificările cu ușurință fără a fi nevoie să vă deblocați ecranul. Cu toate acestea, vă descarcă bateria mai repede decât orice altă setare, ceea ce dăunează sănătății telefonului pe termen lung. Nu numai asta, dar ecranul ambiental rămâne întotdeauna aprins, chiar și în timp ce vă încărcați telefonul, o acțiune care poate dura ore întregi.

Activați funcția de economisire a datelor în Chrome

Datele arată că aproximativ 90% dintre utilizatorii de telefoane mobile au încredere în Chrome pentru navigarea lor și de aceea setarea de economisire a datelor poate salva viața. Acest lucru se datorează faptului că această setare comprimă paginile pe care le vizualizăm cu 30% și videoclipurile pe care le vizionăm cu 50%. Deci, folosim mult mai puține date și putem naviga pe Internet într-un ritm mult mai rapid. Tot ce trebuie să faceți este să accesați setările Chrome și să activați funcția de economisire a datelor.

Curățați memoria sistemului de mai multe ori pe parcursul zilei

De obicei, sistemele Android închid singure procese inutile, dar acest lucru este ceva ce puteți face și singur. Curățarea memoriei sistemului de câte ori doriți în timpul zilei va continua să mărească viteza telefonului. Există aplicații care promit să facă asta pentru dumneavoastră, dar ocupă spațiu și uneori vă consumă bateria. De aceea, efectuarea unei curățări manuale vă va accelera telefonul mai precis decât orice aplicație.

Instalați versiuni ușoare ale aplicațiilor

Chiar și telefoanele noi pot întâmpina dificultăți în procesarea unor aplicații grele, afectând viteza telefonului. De aceea, versiunile ușoare ale aplicațiilor vă pot oferi eficiență fără a vă încetini. Acest lucru este deosebit de important dacă telefonul dumneavoastră este puțin vechi și memoria acestuia este aproape de zero. Unele dintre aceste versiuni ușoare pot găzdui chiar și telefoane cu memorie RAM de până la 1 GB.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE! De ce încărcarea telefonului în mașină îi face RĂU

Nu actualizați prea mult

Acest lucru ar putea părea neortodox, dar dacă telefonul dumneavoastră nu este nou, versiunile și actualizările noi îl vor încetini. De asemenea, dacă memoria este aproape plină, umplerea ei și mai mult cu actualizări va avea un efect negativ asupra vitezei. Amintiți-vă că puteți continua să utilizați Androidul fără actualizare, singurul dezavantaj este că nu veți primi noile funcții. Deci, dacă aveți nevoie doar de elementele de bază, vă puteți permite să ratați câteva noi adăugiri.

Evitați expunerea telefonului la temperaturi extreme

Dispozitivele își vor vedea bateriile moarte dacă sunt expuse la temperaturi foarte reci sau foarte calde. De aceea, este recomandat să nu ne lăsăm telefoanele expuse la lumina soarelui în zilele foarte calde. De asemenea, suntem sfătuiți să nu scoatem telefoanele în frig, decât dacă trebuie să apelăm sau să căutăm indicații. Deci, concluzia este că trebuie să ne menținem telefoanele calde, dar nu până la punctul de căldură excesivă.

Comentarii: